Hindistan'a Ait Yolcu Uçağı Düştü, Ekipler Olay Yerine Sevk Edildi

Hindistan'a ait bir yolcu uçağı Afganistan'ın kuzeyindeki Badakshan düştü. Çok sayıda ekip olay yerine sevk edildi.

Hindistan'a ait bir yolcu uçağı Afganistan'ın kuzeyindeki Badakhshan eyaletinde düştü.

Yerel basında çıkan haberlere göre, Pazar günü Afganistan'ın kuzeyinde Hint yolcu uçağının düşmesi sonucu ölü ve yaralılardan endişe ediliyor. Yerel yayın kuruluşu Tolo News, uçağın kuzey Badakhshan eyaletinde düştüğünü bildirdi.

Ekipler Sevk Edildi


İl Bilgi ve Kültür Dairesi yetkilisi Zabihullah Amiri, Kuran-wa-Munjan ilçesinin Topkhana bölgesindeki kaza alanına bir ekip gönderildiğini söyledi.

Amiri yaptığı açıklamada, 'Uçak düştü ama yeri henüz bilinmiyor. Ekipler gönderdik ama henüz ulaşmadılar.' ifadesinde bulundu.

'Sabah yerel halk tarafından bilgilendirildik.' açıklamasında bulunan Amiri, kazanın tam olarak nerede meydana geldiği bilinmediğini belirtti.

Hindistan Sivil Havacılık Bakanlığı: Düşen uçak Hindistan tarifeli uçağı değil

Hindistan Sivil Havacılık Bakanlığı, Afganistan'ın Bedehşan bölgesinde düşen uçakla ilgili açıklama yaptı. Bakanlık düşen uçağın Fas tescilli küçük uçak olduğu, Hindistan'a bağlı tarifeli uçak olmadığını duyurdu.

Hindistan Sivil Havacılık Bakanlığı'ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada, 'Afganistan'da meydana gelen talihsiz kazadaki uçak, Hindistan'a ait tarifeli ya da tarifesiz (Charter) uçak değildir. Düşen uçak Fas tescilli küçük bir uçaktır. Daha fazla ayrıntı beklenmektedir' denildi.

Ayrıntılar Geliyor...

Bakmadan Geçme