Hipertansiyona son! Bu meyveleri tüketin
Kardiyolog Dr.David Sabgir kalbi 20 yaş gençleştiren ve tansiyonu hastalığını önleyen meyveleri paylaştı.
Kardiyolog Dr. David Sabgir, yüksek tansiyonu dengeleyen en etkili meyveyi ve kalp için özellikle faydalı diğer seçenekleri paylaştı. Bu besinlerin besleyici özellikleri onları hipertansiyonu dengelemede veya düşürmede harika kılar.
MUZ
Kalp açısından sağlıklı bir besin olan potasyum ve muzla dolu olan bu bitkinin hipertansiyonun yönetilmesine yardımcı olduğu gösterilmiştir.
Dr Sabgir şunları söyledi: "Potasyum, sodyumun vücuttaki etkilerini azaltma ve kan damarlarının duvarlarındaki gerilimi hafifletme yeteneğiyle tanınmaktadır." Bu mineral, vücudunuzda ne kadar sıvı depolanacağı konusunda rol oynar.
Vücudunuz çok fazla su tutuyorsa kanınızda daha fazla sıvı olacak ve kan basıncınız yükselecektir.
Potasyumun devreye girdiği yer burasıdır ve fazla sıvının bir kısmının uzaklaştırılmasına yardımcı olur.
AVOKADO
Muza benzer şekilde, avokadolar da sadece bir porsiyonla (orta boy bir avokadonun üçte biri kadar) bir miktar potasyum içerir ve 250 miligram mineral sunar.
Doktor şunları söyledi: "Potasyum açısından zengin bir beslenme, sodyumun kan basıncı üzerindeki bazı zararlı etkilerini dengelemeye yardımcı olur."
Aynı zamanda diyet lifi ve doymamış yağlar da içerir ve bu da kardiyovasküler sağlığınıza daha fazla fayda sağlayabilir.
ORMAN MEYVELERİ
Doktora göre, ister sabah yoğurdunuza ekleyin, ister tek başına tadını çıkarın, ahududu, yaban mersini ve böğürtlen gibi meyveler yüksek tansiyonun kontrol altına alınmasına yardımcı olabilir.
Molecular Nutrition & Food Research tarafından yayınlanan bir çalışma da, daha yüksek antosiyanin alımı ile daha düşük kalp hastalığı riski arasında bir bağlantı bulmuştur.
KİVİ
Doktor, bu yeşil meyvenin iyi bir C vitamini kaynağı olduğunu ve "birincil hipertansiyonu" olanlarda kan basıncını düşürmeye yardımcı olabileceğini açıkladı.
Dr. Sabgir şunları söyledi: "Son araştırmalar, günlük bir kivi porsiyonunun sistolik kan basıncını azaltabildiğini buldu."
Uzman, Nutrients dergisinde yayınlanan ve kivinin aynı zamanda bu etkiyi etkileyebilecek potasyum da içerdiğini belirten araştırmanın da altını çizdi.