Hizbullah'ın Füzelerle Vurduğu İsrail Alev Alev Yanıyor! Ülkenin Kuzeyinde Olağanüstü Hal İlan Edildi

Sabah saatlerinde Hizbullah tarafından füzelerle vurulan İsrail'in kuzeyindeki bölgede yangın çıktı. Saatlerdir söndürülemeyen yangın yerleşim birimlerine ulaştı. Bölgede olağanüstü hal ilan edildi.

Gazze'de masum Filistinlileri diri diri yakan on binlerce insanı katleden İsrail, alevlere teslim olmuş durumda.

Hizbullah tarafından sabah saatlerinde İsrai'in kuzey bölgesinde yer alan Kiryat Shmona ve Tiberias bölgelerine füze saldırısı gerçekleştirilmişti. Saldırı sonrasında ormanlık alanda yangın çıkarken çok sayıda itfaiye ekibi bölgeye yönlendirilmişti.

Rüzgarın da etkisiyle yayılan ve kontrol altına alınamayan yangın yerleşim birimlerine ulaşmış durumda. Yangın halen devam ederken çevre bölgelerden çok sayıda itfaiye ekibi yangına müdahale etmeye çalışıyor. Yerleşim bölgesindeki İsrailliler ise ellerine aldıkları hortumlarla yangının evlerine ulaşmasına engel olmaya çalışıyor.

OLAĞANÜSTÜ HAL İLAN EDİLDİ

Aralıksız devam eden ve saatlerdir kontrol altına alınamayan yangın neden nedeniyle İsrail'in kuzeyinde olağanüstü hal ilan edildi. Yangının devam etmesi durumunda bölge halkının tahliye edileceği bilgisi gelirken rüzgarın yangının kontrol altına alınmasını engellediği belirtiliyor.

Öte yandan Yemen Silahlı Kuvvetleri de, İsrail'i 'FİLİSTİN' balistik füzesiyle vurduklarını duyurdu.

MUHABİR

Bakmadan Geçme