Hizbullah Tel Aviv'deki MOSSAD Binasına Füze Attı

Lübnan'daki Hizbullah Hareketi, İsrail'in başkenti Tel Aviv'deki MOSSAD karargahının balistik füze atıldığını bildirdi. Hizbullah, 7 Ekim'den bu yana ilk kez Tel Aviv'i hedef alırken, İsrail ordusu füzenin engellendiğini açıkladı.

Hizbullah ile İsrail arasında tansiyon düşmüyor. Hizbullah'tan yapılan yazılı açıklamada, saat 06.30'da İsrail'in başkenti Tel Aviv'de İsrail dış istihbarat servisi MOSSAD'ın komuta merkezine “Kadir 1” balistik füzesi ile saldırı gerçekleştirildiği bildirildi.

İstihbarat teşkilatının Hizbullah komutanlara yönelik suikastlardan, çağrı cihazları ve telsiz patlamalarından sorumlu olduğu aktarıldı. Saldırının Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkını ve onların direnişini desteklemek, Lübnan halkını savunmak amacıyla düzenlendiği belirtildi.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada ise Hizbullah'ın 7 Ekim'den bu yana ilk kez hedef aldığı Tel Aviv'den siren sesleri yükseldiği, füzenin engellendiği aktarıldı.

İsrail'in Beyrut saldırısında hedef aldığı Kubeysi'nin öldüğü doğrulandı

Hizbullah'tan gece saatlerinde yapılan açıklamada ise İsrail'in dün Beyrut'un güneyini hedef aldığı saldırıda Hizbullah komutanlarından İbrahim Kubeysi'nin hayatını kaybettiği doğrulandı.

Beyrut'a yönelik saldırılarda can kaybı 569 oldu

Lübnan Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail'in 23 Eylül Pazartesi gününden bu yana Beyrut'a gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 50'si çocuk, 94'ü kadın olmak üzere 569'a, yaralı sayısının ise bin 835'e yükseldiği bildirildi.

Öte yandan İsrail'in Beyrut'a dün düzenlediği saldırıda 6 kişinin öldüğü, 15 kişinin yaralandığı açıklanmıştı.

Hizbullah Tel Aviv'deki MOSSAD Binasına Füze Attı
Detaylar: https://t.co/RkEpuclZNM pic.twitter.com/kypFsw4vc0 — Muhabir (@MuhabirHaber_) September 25, 2024

Bakmadan Geçme