Hollanda Mağlubiyetinin Ardından Montella'dan İlk Yorum, Gururluyuz!

Montella: 'Bütün oyuncularımızın alınlarından öpmek lazım oyunları yorumlama ve hemen adapte olma şekilleri önemli. Bizim bir hayalimiz vardı yaklaşmıştık da. Buraya kadar geldik daha fazlası da olabilirdi ama buraya kadarmış. Gururluyuz!'

EURO 2024 çeyrek final maçında Hollanda'ya 2-1 mağlup olarak turnuvadan elenen A Milli Takım'da Teknik Direktör Vincenzo Montella dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Çok üzgün olduğunu belirten Montella, şunları söyledi;

"Avrupa'nın en iyi 5 takımından birisiyiz. Üzgünüz, böyle bir akşam yaşadığımız için. Ama Avrupa Şampiyonası'ndaki maçlara baktığımz zaman bütün ülkemizi arkada hissederek oyun stratejimizi rakipkerimize hissettirerek oyadığımzı için gururluyuz. Bütün oyuncularımızın alınlarından öpmek lazım oyunları yorumlama ve hemen adapte olma şekilleri önemli. Bizim bir hayalimiz vardı yaklaşmıştık da. Buraya kadar geldik daha fazlası da olabilirdi ama buraya kadarmış. Gururluyuz!

RAKİBİMİZDEN DAHA FAZLA ŞUT ATTIK! GOL BEKLENTİMİZ DAHA FAZLAYDI

Maçın geneline baktığımız zaman çok iyi yorumladığımız bölüm vardı. Sonrasında bi 10 dakika topa sahip olamadığmız bölüm vardı. Turnuvanın en genç takımı olduğumuz için deneyimden faydalanamadık.

Ama bütün nötür olan takımlar bize karşı sempati kazandı, oynama şeklimizi, sahaya yansıttığımız karakter olarak. Bunu korumamız ve bundan sonraki şampiyonalara götürmemiz lazım. 8 Seneki Avrupa Şampiyonası'na baktığınız zaman da bu oyuncuların yarısı bu takımda olacak.

8 şut attık rakibimizden fazla şut attık değerlendiremedik. Gol beklentimiz de rakibimizden yüksekti ama değerlendiremedik."

MUHABİR

Bakmadan Geçme