HÜDA-PAR İsrail'in Soykırımı'na Dahil Olanların Vatandaşlıktan Çıkarılması İçin Meclis'e Teklif Verdi

İsrail 7 Ekim'den bu zamana kadar tüm dünyanın gözü önünde Gazze'deki katliamını devam ettiriyor. Dünyanın farklı ülkelerinde yaşayan Yahudi'ler İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına destek vermek için İsrail'e dönerek orduya katıldı.

Türkiye'de yaşayan ve hem Türk hem de İsrail vatandaşı olan birçok kişi sosyal medya hesaplarından paylaşımlar yaparak İsrail ordusuna katılmak için Türkiye'den ayrıldıklarını açıklamıştı.

Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Türkiye'de yaşayan ve İsrail'in Gazze'de uyguladığı katliama destek vermek için İsrail ordusuna katılan çifte vatandaş Yahudilerin vatandaşlıktan çıkarılmaları için harekete geçti.

HÜDA-PAR Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Zekeriya Yapıcıoğlu, Parti genel başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, İsrail vatandaşlığı olan çifte vatandaşların soykırıma karışması halinde, vatandaşlıktan çıkarılmaları, mal varlıklarının dondurularak yeni aile fonuna aktarılması ve ağırlaştırılmış müebbet almalarını içeren bir kanun teklifini meclise sunacaklarını ifade etmişti.

Beklenen gelişme yaşandı ve HÜDA-PAR, meclise çifte vatandaşlığı olan Yahudiler ile ilgili kanun teklifini TBMM'ye sundu.

Vatandaşlıktan Çıkarılıp Mal Varlıklarına El Konulsun

Teklifte; “Türkiye'den İsrail'e giderek Gazze katliamına katılan çifte vatandaş Yahudilerin; vatandaşlıktan çıkarılmaları, mal varlıklarına el koyulması ve müebbet hapis cezasına çarptırılmaları” maddeleri yer alıyor.

Bakmadan Geçme