Husiler Kızıldeniz'de Petrol Yüklü Gemiyi Vurdu

ABD Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada Hindistan'a giden ham petrol taşıyan Panama bayraklı bir tankerin Kızıldeniz'de füzeyle vurulduğunu açıkladı. Dışişleri Bakanlığı'na göre, Yemen'den fırlatılan füze liman tarafındaki M/T Pollux gemisini vurdu.

Kızıldeniz'de Husilerin gemilere yönelik saldırıları devam ediyor.

Reuters'ta yer alan habere göre, ABD Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada Hindistan'a giden ham petrol taşıyan Panama bayraklı bir tankerin Kızıldeniz'de füzeyle vurulduğunu açıkladı. Dışişleri Bakanlığı'na göre, Yemen'den fırlatılan füze liman tarafındaki M/T Pollux gemisini vurdu.

Birleşik Krallık Deniz Ticaret Operasyonları (UKMTO) Ajansı ve İngiliz deniz güvenlik firması Ambrey, Panama bayraklı bir tankerin Yemen açıklarındaki Mokha limanının 133 kilometre kuzeybatısında vurulduğunun bildirildiğini söyledi. Ambrey, 'Geminin hafif hasar aldığı bildirildi. Mürettebatın güvende ve zarar görmediği bildirildi' dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, 'Bu, Husilere son verilmesi çağrısında bulunan çok sayıda ortak ve uluslararası açıklamanın ardından devam eden, uluslararası gemiciliğe yönelik kanunsuz saldırıların bir başka örneğidir' dedi.

RUSYA'DAN YOLA ÇIKMIŞTI

LSEG verilerine göre M/T Pollux, 24 Ocak'ta Rusya'nın Karadeniz liman kenti Novorossiysk'ten yola çıktı ve 28 Şubat'ta Hindistan'ın Paradip kentinde tahliye edilecekti. Indian Oil Company'nin doğu Odisha eyaletindeki Paradip'te günde 300 bin varil kapasiteli bir petrol rafinerisi var.

Ambrey, M/T Pollux'un üç deniz mili kuzeydoğusundaki başka bir geminin tankerden uzaklaşarak limana doğru rota değiştirdiğinin gözlemlendiğini söyledi.

'OPERASYONLARIMIZ GERÇEK BİR ZAFER'

Yemen'in İran destekli Husileri, İsrail Filistinlilere karşı 'suç' işlemeye devam ettiği sürece Filistinlilerle dayanışma amacıyla Kızıldeniz'deki gemilere yönelik saldırılara devam edeceklerini söyledi.

Husi lideri Abdülmelik el-Husi Perşembe günü televizyonda yayınlanan bir konuşmasında, 'Operasyonlarımızın düşman üzerinde büyük bir etkisi var, bu da büyük bir başarı ve gerçek bir zafer anlamına geliyor' dedi.

Bakmadan Geçme