İBB'den Filistinli Öğrencilere Burs Desteği

İstanbul'da eğitim gören, aileleri İsrail'in zulmüne maruz kalan öğrenciler, destek için İBB'ye başvuruda bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul'da eğitim gören ve savaş nedeniyle ailelerinden haber alamayan öğrencilere burs desteği verecek.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, savaşın mağdur ettiği öğrenci ve aileleri yalnız bırakmayacaklarını belirtti.
İstanbul'da eğitim gören ve ailelerine ulaşamayan öğrencilerin yardım için kendilerine başvuruda bulunduğunu ifade eden İmamoğlu, “Savaş mağduru Filistinli öğrencilere İstanbul'da burs veriyoruz. Böyle bir karar aldık. 500'e yakın Filistinli öğrenci bize başvurdu. Bunlar zaten İstanbul'da okuyan Filistinli öğrencilerdi ve ne yazık ki ailelerinden savaştan ötürü haber alamayan, onlarla bağ kuramayan ve ihtiyacı olduğunu tespit ettiğimiz dolaylı olarak farklı yardım kuruluşlarının da bize önerileri ile gelen bu hususa İstanbullular adına, vicdanlı toplumumuz adına duyarsız kalamazdık.” şeklinde konuştu.

Bize Yakışanı Yapıyoruz

Başvuran öğrenci sayısının 500'ü bulduğunu ancak rakamın artabileceğini ifade eden İmamoğlu, “Başvurular şuanda 500'ü buldu. Biraz daha artabilir. Temelde ne yazık ki hemen yakın coğrafyamızda yaşanan bu insanlık trajedisinin mağdur ettiği insanlara onların çocuklarına, gençlerine, öğrencilerine hele İstanbul'da yaşıyor ve bizden yardım talep ediyorsa biz yardım eder ve onların yanında dururuz. Bu bize yakışandır. Umarım savaş biran önce sona erer.” İfadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme