İHH Gazze'deki Ablukayı Kırmak İçin İkinci Kez Denize Açılacak

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Gazze'deki İsrail ablukasını yıkarak Filistinlilere yardım ulaştırmak için gemi satın aldıklarını ve hazırlıklar tamamlandıktan sonra Avrupa, Amerika ve İslam dünyasından insanların katılımıyla denize açılacaklarını söyledi.



İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Katar'da düzenlenen Müslüman Alimler Birliği Toplantısı'nda “Filistin” başlıklı oturumda konuşma yaptı.
İslam dünyasının alimlerini ve sivil toplum kuruluşlarını Gazze'deki ablukayı kırmaya ve Filistin'e yardım ulaştırmaya davet eden Yıldırım, 2010 yılındaki “Mavi Marmara” hareketinden sonra ikinci kez Gazze'ye denizden çıkarma yapma kararı aldı.

Bütün Müslümanlar, devletler, alimler, cemaatler bir araya gelmelerine rağmen Refah Sınır Kapısını açtıramadıklarını belirten Yıldırım, “Gazzeli kadın ve çocukları bir kafese kapattık onları canavarlara teslim ettik. Şu anda orada bombalar altındalar. Peki biz ne yapacağız. Filistinli direnişçiler kahramanlık yapıyor. 


Alimler Gerekirse Bedel Ödemelidir


Birkaç tane önerim olacak. Özellikle siz alimlerden. Bize mücadeleyi öğrettiniz, ayetleri ve hadisleri öğrettiniz. Bunun için bir işbirliği yapacağız. Refah Kapısı'nı 2008'de araba konvoyu yaptık ve açtık Allah'ın izniyle. Şimdi İslam dünyasında bir anlayış gelişmiş. ‘Mısırı üzmeyelim kapılar iyice kapanır.' Filistinli kadınlar, çocuklar üzüldü, biz üzüldük, siz üzüldünüz. Birazda Mısır üzülsün. Kapıları açsın. Bunun için alimlere bir teklifte bulunuyorum. İslam dünyasının alimine bütün İslam ülkelerinin kapısı açık olmalıdır. İslam dünyasının alimleri Ariş'e (Mısır) gitmeli ve o kapıyı açmalıdır. Gerekirse de bedel ödemelidir. Hiçbirimiz filistinli çocuktan daha değerli değiliz. Bu alimlerin görevi olsun. Birde bizim gibilere görev yükleyelim.

Gemileri Satın Alıyoruz Denize Çıkacağız!


İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ablukayı yarmak için 2010 yılında Mavi Marmara gemisiyle olduğu gibi bir kez daha denizden hareket edeceklerinin mesajını veren Yıldırım, şöyle devam etti;
“Şu anda gemileri satın alıyoruz ve denize çıkacağız. Blokajı kaldırmak için çalışacağız. Bu gemileri aldığımız zaman Avrupa'dan, Amerika'dan ve İslam dünyasından insanlar katılacak. Bu abluka kalkmadığı müddetçe Gazze özgür olmayacak. Alimleri Vefa Kapısını açma konusunda, bizim gibi sivil toplum kuruluşlarını da denizden ablukayı yarma konusunda göreve çağırıyorum.


13 Ocak'ta Dünyanın Her Yerinde Ateşkes Yürüyüşü Yapılacak


Son olarak acil ateşkes sağlanması gerekiyor. Şu anda ayın 13'ünde dünyanın her yerinde ateşkes için yürüyüşler yapılacak. Amerika'da, Avrupa'da, İslam Dünyası'nda yapılacak. Dün itibariyle 31 ülke onay verdi. 31 ülkeden aktivistler. Türkiye'de 81 ilde yapacağız. Şimdi hepiniz çeşitli ülkelerden geldiniz. Hemen şimdi irtibat kurun ülkelerinizle bu 30 ülkeyi 60-70'e çıkartalım. Bu savaşın asıl suçlusu Amerika'dır. Amerika halkları kaybettiğini görmeden bu savaşı durdurmayacak. Hepinizi Mısır'a gitmeye davet ediyorum. Bu saatten sonra kim üzülürse üzülsün o kapı açılmalı. Bir çocuk gördük küçücüktü tedavi oluyordu vücudundan hala kurtlar dökülüyordu hala iyileşmemişti. Onun için Mısır bu kapıyı açmalı. Bu alimlerin görevi olsun. İkincisi bizim görevimiz denizden ablukayı kırmak olsun. Ayın 13'ünde meydanları doldurun ateşkes yakın olacaktır.”
Bülent Yıldırım'ın bu çıkışı acaba ikinci bir “Mavi Marmara” olayı yaşanır mı sorusunu akıllara getirdi.


Mavi Marmara Olayı Nedir?

İHH İnsani Yardım Vakfı ve Özgür Gazze Hareketi'nin organize ettiği ve Gazze'ye insani yardım taşıyan 6 gemiye; Akdeniz'de, İsrail'den 70-80 mil (130-150 kilometre) açıktaki uluslararası sularda 31 Mayıs 2010'da İsrail Savunma Kuvvetleri'nin yaptığı saldırı.
Olay; gemilerde bulunan insani yardım kuruluşu üyelerinin bir kısmının öldürülmesi, bir kısmının yaralanması ve gemilerin yolcularıyla birlikte rehin alınması ile sonuçlanmıştır.

İsrail savaş gemileri, uluslararası sularda seyretmekte olan yardım gemilerinden, rotalarını Aşdod'a çevirmesini istedi fakat yardım gemileri bu talebi reddetti. İsrailli kuvvetler bu cevaptan sonra gemilere denizden ve havadan komando çıkarttı.

Altı gemiden beşi, büyük bir olay olmadan İsrail tarafından ele geçirildi.[8] 800 yolcusu bulunan MV Mavi Marmara gemisinde ise 10 yolcu gemiye çıkan İsrailli komandolar tarafından öldürüldü. Saldırıda 10 İsrail Savunma Kuvvetleri komandosu ve yaklaşık 60 aktivist yaralandı.

Bakmadan Geçme