İkinci Üniversite Okumak İsteyenlere Kötü Haber!

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 2024-2025 eğitim ve öğretim yılından itibaren belirli açıköğretim programlarına yönelik yeni bir düzenleme getirdi. Buna göre, 'çocuk gelişimi', 'felsefe', 'sosyoloji', 'tarih' ve 'Türk dili ve edebiyatı' gibi bölümlere sadece 35 yaş ve üzerindeki lisans mezunları ikinci üniversite kapsamında kayıt yaptırabilecek.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Anadolu, Atatürk ve İstanbul üniversitelerinin rektörlüklerine "sınavsız ikinci üniversite" konulu bir yazı gönderdi.

2024-2025 eğitim-öğretim yılından itibaren çocuk gelişimi, felsefe, sosyoloji, tarih ve Türk dili ve edebiyatı programlarına mahsus olmak üzere ikinci üniversite kapsamında yapılacak kayıt işlemlerine ilişkin alınan yeni kararlar şu şekilde:

YAŞ SINIRI GELDİ

35 yaş ve üzeri lisans programı mezunları, sınavsız ikinci üniversite kapsamında belirtilen programlara kayıt yaptırabilecek.

BELLİ BÖLÜMLERİ KAPSIYOR

Çocuk gelişimi, felsefe, sosyoloji, tarih ve Türk dili ve edebiyatı açıköğretim programlarına sınavsız kayıt yapılabilecek.
Diğer açıköğretim programlarında ise mevcut uygulama devam edecek.

Bu karar, Yükseköğretim Yürütme Kurulu'nun 5 Haziran 2024 tarihli toplantısında, 2547 sayılı Kanunun 2880 sayılı Kanunla değişik 7-h maddesi uyarınca alınmıştır.

MUHABİR

Bakmadan Geçme