İlim Yayma Büyük Ödülü Verilen İbrahim Akduman Kimdir?

İlim Yayma Ödülleri sahiplerini buldu. 3 kişiye verilen ödüller bu sene İlim Yayma Cemiyeti'nin kuruluşunun 50.yılı olması sebebiyle özel ödül de verildi. Büyük Ödüle layık görülen isim ... oldu. Merak edilen kişilerden olan .... araştırılıyor.

İBRAHİM AKDUMAN KİMDİR?

İstanbul Teknik Üniversitesinde Profesör olarak görev yapmakta olan Dr. İbrahim Akduman Elektromagnetik teori ve Mikrodalga görüntüleme yöntemleri konularında araştırma geliştirme faaliyetleri yürütmektedir.

Bu faaliyetlere dayanan yeni teknoloji, tıbbi cihaz araştırma ve geliştirme ve uygulama konularında çalışmaktadır. Bu kapsamda, meme kanserinin erken teşhisi için mikrodalga tespit ve görüntüleme sistemi, mikrodalgalarla beyin kanamasının erken aşamada tespiti ve sürekli izlenmesi, cerrahi operasyonlar sırasında kanserli ve normal dokuları ayırt edebilmek için mikrodalga bazlı yeni tıbbi cihazların geliştirilmesi çalışmalarını yürütmüş ve bu araştırmalara dayanan cihazlar geliştirmiştir.

Rektör yardımcılığı, Dekanlık gibi görevler yapmış olan Akduman, 2010 yılından itibaren Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü Başkanlığı görevini halen sürdürmektedir.

Bakmadan Geçme