İmamı bıçaklayan saldırgan adliyeye sevk edildi

İstanbul Fatih Camii imamı ve cemaatten bir kişiyi bıçaklayan saldırganın emniyet sorgusu tamamlanarak adliyeye sev edildi.

Fatih Camii'nde yatsı namazı esnasında "Müslüman uyuma" diye slogan atıp, sonrasında kendisini uyaran İmam Galip Usta'yı bıçaklayarak yaralayan Ö.S'nin adliyede ki sorgulama işlemi tamamlandı.

HERHANGİ BİR ÖRGÜT BAĞLANTISI VAR MI?

Emniyette ki sorgusunda; geçmişte suç kaydı olduğu bildirilen Ö.S'nin eşinden boşandığı için sorunlar yaşadığı, eski eşinin görüştüğünü iddia ettiği bir kişiye de daha önce saldırdığı belirtildi.

Ö.S'nin herhangi bir örgütle veya grupla irtibatlı olup olmadığı ilealakalı resmi bir açıklam yapılmadı.

İSTANBUL'DA YAŞAMIYOR

Saldırgan Ö.S'nin normadle İstanbul'da yaşamadığı, Bursa'nın Nilüfer ilçesinde ikamet ettiği belirtildi.

NELER YAŞANMIŞTI?

Olayla ilgili polis ekiplerince yapılan incelemede, şüpheli Ö.S'nin akşam namazının ardından Fatih Camisi'nde "Allahu Ekber, kahrolsun İsrail. Uyanın Müslümanlar" şeklinde bağırması üzerine imam Usta'nın Ö.S'yi cami içerisinde bağırmaması için uyardığı tespit edildi.

Güvenlik görevlileri aracılığıyla cami dışına alınan şüphelinin bir süre sonra imam odasına gelerek, bulunan Galip Usta ve Bilal Erdem'i bıçakladığı, olay yerinin yanında bulunan odadan çıkan güvenlik görevlilerinin ise şüpheliyi yakaladıkları belirlendi. Öte yandan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca da olaya ilişkin soruşturma başlatıldı.

Bakmadan Geçme