Instagram'da dolandırıcılık önlemi: Gözden geçir özelliği

Instagram, dolandırıcılık olaylarını önüne geçmek için "Gözden Geçir" özelliğini eklendi. Gözden geçir özelliği dolandırıcılarla birlikte herkese takip isteği atıp mesaj atmak isteyen çapkınları da ifşaladı.

Popüler sosyal medya platformu olan Instagram'a yeni özellik geldi. Instagram Gözden Geçir özelliği kullanıcılar tarafından büyük merak konusu oldu. Instagram'daki DM kutusu ve takip isteklerinde kullanıcıların karşısına çıkan Instagram Gözden Geçir özelliği ne demek? Instagram DM kutusundaki ve takip isteklerindeki 'Gözden Geçir' özelliği nedir, kimlerde çıkıyor? İşte yeni özellik hakkında bilinmesi gerekenler

Instagram üzerinden takip isteği ve ya mesaj atan kullanıcılara Onayla ve Sil butonu yenilendi. Artık Gözden Geçir ve Sil butonları yerini aldı.

Dolandırıcılara karşı bu sistem geliştirilen yeni güvenlik önlemiyle birlikte; Instagram üzerinden çok fazla Direkt Mesaj atan profillerin dolandırıcı olmasına karşı takip isteklerinin yanında, normal profillerde bulunan 'kabul et' butonu yerine artık 'Gözden Geçir' butonu yer alıyor.
Kullanıcılar 'Gözden Geçir' butonuna tıkladığında ise 'Olası dolandırıcılıkları fark et. Dolandırıcılıklar genellikle tanımadığın kişilerden gelen takip veya mesaj istekleriyle başlar. Para veya kişisel bilgilerini isteyen kişilere karşı dikkatli ol'' uyarısıyla karşılaşıyor.

Instagram'ın dolandırıcılara karşı geliştirdiği güvenlik önleminin bu denli dikkat çekmesinin sebebi ise çapkınları da ifşalıyor oluşu. Zira önüne gelene mesaj atıp takip isteği gönderen çapkınlar da filtreye takılıyor ve takip isteklerinin yanında 'Gözden Geçir' butonu bulunuyor.

Bakmadan Geçme