Instagram Engeli Neden Kalkmadı? Görüşmede Neler Yaşandı? Instagram Engeli Ne Zaman Kalkacak?

Dünyada en çok kullanılan sosyal medya platformlarından olan instagram, Türkiye'de 3 gündür kapalı. Instagram'a erişim ancak VPN ve benzeri uygulamalara aracılığıyla sağlanabiliyor. Bugün Instagram'ın açılacağı haberleri gelmişti ancak hala erişim sağlanamıyor. Yaşanan gelişmeler sonrasında Instagram Engeli Neden Kalkmadı? Görüşmede Neler Yaşandı? Instagram Engeli Ne Zaman Kalkacak? Sorularının cevabı merak konusu oldu.

Dünyada milyonlarca kullanıcısı olan Instagram, 2 Ağustos'tan itibaren Türkiye'de kapalı. Uygulamaya ancak Sanal Özel Ağ yani VPN'e bağlanarak kullanılabiliyor.

Instagram, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından "katalog suçlara uymadığı" gerekçesiyle Türkiye'de erişime engellendi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun bugün instagram yetkilileri ile yapacağı görüşme sonrasında uygulamının kullanıma açılacağı iddia edilmişti.

Saat dahi verilen uygulamayla ilgili milyonlarca kullanıcı 19.00'ı beklemeye başladı. Ancak instagram belirtilen saatte de açılmadı. Instagram'a giren milyonlarca kullanıcı can sıkan erişim engelinin devam etmesi sorunuyla yeniden karşılaştı.

INSTAGRAM ENGELİ NEDEN KALKMADI? INSTAGRAM ENGELİ NE ZAMAN KALKACAK?

Instagram'a getirilen erişim engeline ilişkin yeni bir açıklama yaptı. Gün içinde BTK, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Instagram yetkilileri arasında kritik bir toplantı yapıldığını belirten Bakan Uraloğlu, müjdeli haberi vermedi.

Türkiye'de 2 Ağustos sabahı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından Instagram'a getirilen erişim engelinin ardından Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yeni açıklamalarda bulundu.

"INSTAGRAM KONUSUNDA İSTEDİĞİMİZ SONUCU ALAMADIK"

Uraloğlu, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen Kabine Toplantısı sonrası sosyal medya platformu Instagram yetkilileriyle yapılan görüşmeye ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Uraloğlu, "Tam istediğimiz sonucu almış değiliz, takip ediyoruz, aktif olarak görüşüyoruz. Bugün bir ilerleme olacağını düşünmüyoruz." diye konuştu.

INSTAGRAM YETKİLİLERİYLE KRİTİK TOPLANTI

Öte yandan bugün BTK, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Instagram yetkilileri görüşme gerçekleştirdi. Görüşme öncesi açıklama yapan Bakan Uraloğlu, "Katalog suçları çerçevesinde uyguladığı politikalar karşısında erişim engeli getirdiğimiz sosyal medya platformu Instagram yetkilileri ile geçtiğimiz hafta bir görüşme yapıldı. Gerçekleştirilen görüşmede; Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uyulması konusunda hassasiyetlerimiz iletildi. Bugün kendileri ile öğleden sonra yeniden bir araya gelinecek. Taleplerimizin karşılanması hususunda gereğini yapacaklarını umuyor; olumlu gelişmelerin olmasını bekliyoruz." dedi.

MUHABİR

Bakmadan Geçme