Instagram Ne Zaman Açılacak? Bakan Uraloğlu: Son Düzlükteyiz!

Sosyal medya platformu Instagram'ın ne zaman açılacağı belirsizliğini korurken Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'ndan dikkat çeken bir açıklama daha geldi. Kullanıcılar Instagram ne zaman açılacak? sorusunun cevabını merak ediyor.

Instagram 1 haftayı aşkın bir süredir kapalı. Herkes ne zaman açılacağını merak ederken Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu krizdeki son durumu anlattı. Bakan Instagram'ın açılmasıyla ilgili 'Son düzlükteyiz' ifadesini kullandı.

2 Ağustos 2024 tarihinde BTK tarafından katolog suçlar kapsamında erişim engeli getirilen Instagram'ın ne zaman açılacağına dair belirsizlik devam ediyor.

Yaklaşık 60 milyon kullanıcısı olan ve e-ticaretin büyük bir kısmının Instagram üzerinden gerçekleştirildiği Türkiye'de kullanıcılar sabırsızlıkla Instagram'ın açılmasını bekliyor.

7'den 70'e hemen herkes Instagram'ın açılması yönünde çağrıda bulunurken Bakan Uraloğlu'ndan konuyla ilgili dikkat çeken bir açıklama daha geldi.

Instagram ne zaman açılacak? Tüm gözler hükümete çevrilmişken Bakan Uraloğlu'ndan son bir açıklama geldi.

Konuyla ilgili dün de bir açıklamada bulunan Uraloğlu şu ifadeleri kullanmıştı: "Bir kere bizim şöyle bir kurgumuz yok. Bunlar ne yaparsa nasıl davranırsa biz kapatırız. Asla böyle bir yaklaşım içerisinde değiliz. Bakın, burada 60 milyona varan sosyal medya kullanıcısından bahsediyoruz. Yani sonuçta benim bir dünya hesabım var, yani her platformda neredeyse hesabım var. Yani ben de, bizim ekibimiz de kullanıyor, hepimiz kullanıyoruz. Biz burada gerçekten bir yasakçı zihniyet içerisinde, sansürlü zihniyet içerisinde olmaktansa, nasıl daha genişletiriz bu yaklaşımdayız. Çok net söylüyorum.

"SOSYAL MEDYA PLATFORMLARININ FAALİYETLERİNİ SÜRDÜRMESİNDEN YANAYIZ"

Bakın şimdi hiçbir bildirim yapmadan yani sizin hesabınızı bloke edebiliyor, kaldırabiliyor. Bazı paylaşımları komple engelleyebiliyor. Sonuçta hani bir özel şirkettir burası. Elbette onun da kuralları kaideleri olacak ama yani yerine göre sizin kanunlarınıza hilaf şeyler yapabiliyorlar. Dolayısıyla biz sosyal medya platformlarının faaliyetlerinin sürdürülmesinden yanayız. Asla bir yasaklı zihniyet içerisinde değiliz."

Bakmadan Geçme