İran'daki patlamayı kim gerçekleştirdi?

İran'da kasım Süleymani'yi anma törenleri esnasında gerçekleşen patlamayı kim yaptı? Patlamayı üstlenen oldu mu? Patlamayı Mossad mı yaptı?

Suikastının dördüncü yıldönümünde, İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin mezarı yakınlarında iki patlama meydana geldi.

İran devlet televizyonu, Kirman eyaletinde yaşanan patlamalar sonucu en az 20 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Patlamada en az 20 kişinin de yaralandığı bildirildi.
Patlamalar sırasında, Süleymani için bir anma töreni düzenleniyordu. Süleymani, 3 Ocak 2020'de ABD'nin düzenlediği saldırı ile öldürülmüştü.

Patlamayı kim yaptı? Saldırının arkasında Mossad mı var?

Resmi kaynaklara göre patlamanın kim tarafından yapıldığı belirtilmese de İsrail'in Beyrut'ta Hamas Merkesine yaptığı saldırının devamı olarak yorumlandı.

Gazze'de umduğu başarıya bir türlü ulaşamayan İsrail'in Hamas'a yurtdışındn sağlanan desteği kesmek için harekete geçtiği biliniyor.

İRAN Hamas'ın en net destekçisi

Olayların başladığı 7 Ekim tarihinden beri Hamas'a en net desteğini açıklayan İran'ın bu desteğini kırmak amacıyla İsrail tarafından devamlı tehdit edildiği bilinen bir konu.

Ölü sayısı çok daha fazla

Öte yandan resmi olmayan kaynaklardan alınan bilgiye göre, Kasım Süleymani'nin mezarının bulunduğu Golzar-ı Şuheda-yı Kirman Türbe mezarlık bölgesinde iki şüpheli çantanın uzaktan kumandayla patlatıldığı iddia edildi. Resmi açıklamada 20 olarak verilen ölü sayısının ise 50 fazla olabileceği iddia edildi.

Bakmadan Geçme