İsrail Bir Kez Daha Çadır Kampına Saldırdı! Çok Sayıda Ölü ve Yaralı Var

İsrail, kana doymak bilmiyor. İki gün önce çadır kampına saldıran bir kez daha sivillerin üzerine bomba yağdırdı.

İsrail ordusu, Refah'ta sivillerin kaldığı güvenli bölgeye bomba yağdırmaya devam ediyor. İki gün önce gece yarısı çadır kampını bombalayan ve 45 kişinin diri diri yanarak ölmesine neden olan İsrail, bir kez daha çadır kampını hedef aldı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, saldırı sonucunda en az 21 kişinin hayatını kaybettiğini, onlarca kişinin ise yaralandığını bilgisini verirken ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Her türlü uluslararası savaş kuralını ihlal eden ve tüm baskılara, uluslararası kararlara rağmen Filistin'e yönelik saldırılarından vazgeçmeyen İsrail, katliamlarına bir yenisini daha ekledi.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail ordusunun Refah'ın batısında El-Mevasi bölgesinde yerlerinden edilmiş kişilerin barındığı çadırların bulunduğu bölgeye saldırı düzenlediğini ve ilk belirlemelere göre 21 Filistinlinin hayatını kaybettiğini, onlarca kişinin de yaralandığını belirtti.

NETANYAHU TRAJİK BİR AKSİLİK DEMİŞTİ!

İki gün öncede İsrail savaş uçakları Refah'ın kuzeybatısında yerinden edilmiş Filistinlilerin kaldığı çadırları bombalamış ve 45 kişi yaşamını yitirmişti.

İnsanların diri diri yakılarak öldürüldüğü saldırı sonrası dünya kamuoyunda Gazze Kasabı olarak adlandırılan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, saldırıyı trajik bir aksilik olarak değerlendirmiş ve sorumlular hakkında gerekenin yapılacağını söylemişti.

Netanyahu'nun açıklamalarının samimiyetsizliği, bugün yapılan saldırıyla bir kez daha ortaya çıkmış oldu.

Öte yandan İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 15 bin 239'u çocuk, 10 bin 93'ü kadın olmak üzere 36 bin 96 Filistinli öldürüldü, 81 bin 136 kişi yaralandı.

MUHABİR

Bakmadan Geçme