İsrail'de Hükümet Arasındaki Çatlaklar Büyüyor! Savaş Kabinesi Feshedildi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu savaş kabinesini feshetti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, merkezci eski general Benny Gantz'ın hükümetten ayrılması sonrasında, 7 Ekim'de kurulan altı üyeli Savaş Kabinesi'ni feshetti.

ÇATLAKLAR DERİNLEŞİYOR

Bu gelişme, koalisyon hükümetindeki derinleşen çatlakların bir göstergesi olarak görülüyor. Netanyahu'nun bu adımı, Gantz'ın ayrılmasının ardından beklenen bir hamle olarak değerlendiriliyor. Eski genelkurmay başkanı ve Savunma Bakanı olan Benny Gantz, hükümetin dengelerini koruyan önemli bir figürdü.

HÜHÜMET ARASINDA GERİLİM ARTIYOR

Netanyahu ayrıca hükümetin aşırı sağcı kanadından gelen baskılarla da karşı karşıya kaldı. Koalisyonun milliyetçi-dindar ortakları olan Maliye Bakanı Bezalel Smotrich ve Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, savaş kabinesine dahil olma taleplerini dile getirdiler. Bu talepler, koalisyon içindeki gerilimi daha da artırdı.

Netanyahu'nun bu kararı, ABD başta olmak üzere uluslararası ortaklarıyla olan ilişkilerinde de gerginliği tırmandırabilir. Koalisyon içindeki bu çatlaklar, İsrail'in uluslararası ilişkilerine de yansıyabilir ve Netanyahu'nun liderliğindeki hükümetin geleceği konusunda belirsizlik yaratabilir.

MUHABİR

Bakmadan Geçme