İsrail'e giden gemi, Yemen'de Kaçırıldı

İsrail'e karşı açık savaş ilan eden Yemenli Husiler, İsrail'e gitmek üzere olan bir gemiyi alıkoydu.

Yemenli bir denizcilik kaynağının bildirdiğine göre; Yemenli Husi güçleri, İsrail'e gitmekte olan bir konteyner gemisini rotasını değiştirmeye zorladı. Ele geçirilen gemi şu anda Yemen limanlarına doğru ilerliyor.

Ajans Haberi Doğruladı

Britanya Deniz Ticaret Ajansı, kendilerini "Yemen Deniz Kuvvetleri" olarak tanımlayan grubun, bir gemiyi Yemen kıyılarına doğru yönlendirdiğini doğruladı.

Britanya ajansı, Somali'nin Bosaso yakınlarında bilinmeyen kişiler tarafından kaçırılan bir gemiden gelen bir yardım çağrısını aldığını açıkladı.

Danimarka nakliye şirketi "Maersk" ise, kendisine ait konteyner gemisi "Maersk Gibraltar"ın, Umman'ın Salalah kentinden Suudi Arabistan'ın Cidde şehrine giderken bir roketle hedef alındığını ve gemi ile mürettebatının iyi durumda olduğunu açıkladı.

Roketin gemiye isabet edip etmediği hususunda net bir bilgi verilmezken, Maersk, "Şu anda olayla ilgili gerçekleri doğrulamaya çalışıyoruz" dedi.

Amerikan Savunma Bakanlığı (Pentagon) bir yetkilisi, Bab el Mendeb bölgesinde bir ticaret gemisine roket saldırısı yapıldığının tespit edildiğini belirtti.

İsrail Gemiler için Çözüm Arıyor

İsrail'in Globes haber sitesine göre, Tel Aviv'in olası saldırılardan kaçınmak amacıyla İsrail limanlarına gelen ve ayrılan gemilere ait verileri gizleme talimatları verdiğini duyurdu.

İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi, limanlara acil talimatlar vererek gemilerin geliş ve gidiş bilgilerini elektronik platformlardan kaldırmalarını istedi.

Amerika'nın Yemen özel temsilcisi Tim Lenderking'in, Amerika'nın "Kızıldeniz'deki gemileri korumak için mümkün olan en geniş deniz ittifakını" kurmayı istediğini açıkladı.

Bakmadan Geçme