İsrail'i İran Korkusu Sardı Dünyadaki Tüm Büyükelçiliklerini Boşaltıyor

İsrail, İran saldırısı sebebiyle dünyanın dört bir yanındaki İsrail büyükelçilikleri boşaltılmaya başladı.

Önce Gazze'ye, sonra Lübnan'a, Suriye'ye ve şimdi de İran'a arka arkaya saldırılar gerçekleştiren ve adeta Ortadoğu'yu kana bulayan, İsrail, olası bir İran saldırısına karşı tedbir almaya başladı.

Önceki gün F-35 uçaklarıyla Şam'daki İran Konsolosluğu binasına füze saldırısında bulunan İsrail, 2'si general 7 yetkilinin ölümüme neden olmuştu.

Saldırının ardından İran'dan çok sert tepki geldi.

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, İran'ın Şam'daki büyükelçilik yerleşkesinde yer alan konsolosluk binasına düzenlenen hava saldırısına ilişkin yaptığı açıklamda bu saldırının hesabının çok ağır bir şekilde sorulacağı mesajını vermişti.

Saldırıda yaşamını yitirenlerin kaybının acısının İran milleti için ağır olduğunu belirten Hamaney, "Şerli rejim savaşçılarımızın eliyle cezalandırılacaktır. Allah'ın izniyle onları bu ve benzeri suçları işlediklerine pişman edeceğiz." ifadelerini kullanmıştı.

İran'ın misilleme yapacağını duyurmasının ardından İsrail'in tüm dünyadaki büyükelçiliklerini boşalttığı belirtildi.

OHAL İLAN EDİLDİ

Öte yandan İsrail istihbarat servisi ve diğer devlet kurumlarında olası İran saldırısı için OHAL ilan edildi.

NE OLMUŞTU?

İsrail, İran'ın Şam Büyükelçiliği yerleşkesindeki konsolosluk binasına füze saldırısı düzenlemiş, saldırıda Tuğgeneral Muhammed Rıza Zahidi ve Tuğgeneral Muhammed Hadi Hac Rahimi ile 5 yetkili hayatını kaybetmişti.

İran, saldırının arkasında Amerika'nın da olduğunu açıklamış İsrail ve Amerika'dan konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmamıştı.

Bakmadan Geçme