İsrail Ordusu Mısır ve Gazze Arasında Olan Stratejik Bölgeyi Ele Geçirdi

İsrail ordusu, Gazze ile Mısır sınırı boyunca uzanan ve stratejik öneme sahip olan 'Philadelphia Koridoru' olarak bilinen bölgenin kontrolünü ele geçirdiğini açıkladı.

İsrail Ordusu'nun Gazze ile Mısır arasındaki "Philadelphia Koridoru"nu ele geçirdiği bildirildi.

HAMAS'IN SİLAH KAÇIRDIĞI BÖLGE

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, son günlerde ordu tarafından Mısır ve Refah sınırındaki Philadelphia Koridoru üzerinde operasyonel kontrol sağlandığını açıkladı.

Hagari, bu koridorun Hamas'ın "Gazze Şeridi'ne düzenli olarak silah kaçırdığı bir can damarı" olduğunu belirterek, askerlerin bölgede bulunan tünelleri araştırdığını ve etkisiz hale getirdiğini ifade etti. İddialarına göre, Hamas'ın Gazze'ye silah kaçırmak için kullandığı yaklaşık 20 tünel bulunuyor.

TÜNELLER İMHA EDİLDİ

Ancak, Mısır televizyonuna konuşan bazı kaynaklar bu iddiaları reddederek, İsrail'in Refah'a düzenlediği askeri operasyonu meşru kılmaya çalıştığını öne sürdü. Mısır ise daha önce sınır ötesi tünelleri imha ettiğini ve böylece silah kaçakçılığını engellediğini belirtmişti.

Philadelphia Koridoru, Mısır ile Gazze arasındaki 13 kilometrelik sınırın Gazze tarafında bulunan ve yer yer sadece 100 metre genişliğinde olan bir tampon bölge olarak biliniyor.

PHİLADELPHİA KORİDORU NEDİR?

1979 yılında Mısır ile İsrail arasında imzalanan "Camp David" anlaşması kapsamında tampon bölge içerisinde yer alan koridor 14 buçuk kilometre uzunluğunda, birkaç yüz metre genişliğinde ve Akdeniz'den başlayıp Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı'na kadar uzanıyor. "Selahaddin Koridoru" olarak da bilinen ve Gazze ile Mısır sınırında yer alan koridor, Filistin toprakları içerisinde sayılıyor. Koridor belirli sayıda İsrail ve Mısır güçleri tarafından korunuyor.

MUHABİR HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme