İsrail Ordusuna Katılan Türk Vatandaşlarıyla İlgili Tartışma Yaratacak Karar!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Türk vatandaşı olan ve sosyal medya hesaplarından Gazze'de katliam yapan İsrail ordusuna katıldıklarını açıklayan kişilere ilişkin tartışma yaratacak bir karar verdi.


İsrail 7 Ekim'den bu zamana kadar tüm dünyanın gözü önünde Gazze'deki katliamını devam ettiriyor. Dünyanın farklı ülkelerinde yaşayan Yahudi'ler İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına destek vermek için İsrail'e dönerek orduya katıldı.
Türkiye'de yaşayan ve hem Türk hem de İsrail vatandaşı olan birçok kişi sosyal medya hesaplarından paylaşımlar yaparak İsrail ordusuna katılmak için Türkiye'den ayrıldıklarını açıklamıştı.
Suç Duyurunda Bulunulmuştu


İstanbul'da yaşayan Hasret Yıldırım isimli bir vatandaş, sosyal medya hesaplarından Filistin'e karşı savaşmak üzere İsrail ordusuna katıldığını açıklayan Mine Gümüşkaya ve Umay Akçay'ı ihbar ederek İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

İsrail Ordusuna Katılmış Olmaları Suçu İşledikleri Anlamına Gelmiyor!


İhbarı değerlendiren İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı kararını açıkladı


İhbar dosyası ve evrakını inceleyen Başsavcılık, “Cumhuriyet Başsavcılığımıza soruşturma yapılmak üzere müracaatta bulunan Hasret Yıldırım'ın Mine Gümüşkaya ve Umay Akçay isimli şahısların İsrail Devletinin ordusuna katılarak soykırım ve insanlığa karşı suç işlendiğini, Filistin toprakları üzerinde işgal yaptığını, soruşturma açılmasını istediği, ihbarda bulunan şahsın kimliği belirsiz şüpheli olarak iki isim belirttiği, kişilerin sırf İsrail ordusuna katılmasıyla söz konusu suçları işlemiş olmayacağından CMK'nun 158/6. maddesi uyarınca ihbar edenin şikayetiyle ilgili soruşturma yapılmasına yer olmadığına yer verildi” ifadesi yer aldı.


Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Türkiye'de yaşayan ve İsrail'in Gazze'de uyguladığı katliama destek vermek için İsrail ordusuna katılan çifte vatandaş Yahudilerin vatandaşlıktan çıkarılmaları için mecliste çalışma başlatmıştı.

HÜDA-PAR Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Zekeriya Yapıcıoğlu, İsrail vatandaşlığı olan çifte vatandaşların soykırıma karışması halinde, vatandaşlıktan çıkarılmaları, mal varlıklarının dondurularak yeni aile fonuna aktarılması ve ağırlaştırılmış müebbet almalarını içeren bir kanun teklifini meclise sunacaklarını ifade etmişti.

Bakmadan Geçme