İsrail Savaş Kabinesi Üyesi Benny Gantz, Bu Akşam İstifa mı Edecek

Savaş Kabinesi üyesi Benny Gantz, Başbakan Binyamin Netanyahu ile dokuzuncu ayına giren savaşın ardından bir 'plan' üzerinde anlaşamadıkları için istifa tehdidinde bulunmuştudu.

Benny Gantz, İsrail Savaş Kabinesi üyesi ve Ulusal Birlik Partisi lideri, Cumartesi akşamı istifa etmeyi planladığını duyurdu. Gantz'ın kararı, partisinin taleplerinin karşılanmaması üzerine geldi. İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Gantz'ın yerine Gideon Sa'ar'ı önermeyi düşünüyor ve Gantz reddederse kabineyi dağıtmayı değerlendiriyor.

AMERİKA İSTİFASINI ENGELLEMEK İSTİYOR

Bu arada, Amerikan yetkililer, Gantz'ın istifasını engellemek için çaba gösteriyor. Makan TV'ye göre, Amerika, Gantz'ı önemli bir ortak olarak görüyor ve onun kabineden çekilmesinin, devam eden müzakereler açısından olumsuz sonuçlar doğurabileceğini düşünüyor. Gantz, esirlerin ailelerinden gelen talepler üzerine, bir anlaşma sağlanana kadar görevde kalmayı düşündü, ancak şimdilik istifa etme planını sürdürüyor.

Netanyahu'nun ofisi, Gantz'ın verdiği sürenin bitiminden bir gün sonra, Pazar günü için genişletilmiş bir bakanlar toplantısı planladı. Ulusal Birlik Partisi de parlamentoda, Savaş Kabinesi'nden çekilme zamanlamasını tartışmak üzere bir toplantı düzenledi.

Gantz, Gazze Şeridi'nde barış ve istikrarı sağlamak amacıyla bir dizi hedef belirledi. Bu hedefler arasında esirlerin iadesi, Hamas'ın yenilgiye uğratılması, Gazze'nin silahsızlandırılması, alternatif bir yönetimin belirlenmesi, kuzeydeki yerleşimcilerin Eylül ayının ilk gününe kadar geri dönmesi, normalleşme sürecinin ilerletilmesi ve İsrail'deki askerlik hizmeti planının kabul edilmesi bulunuyor.

MUHABİR HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme