İsrail Sınır Tanımıyor, Sağlıkçı Kılığına Girip Filistinlileri Öldürdüler

Batı Şeria'da Cenin kentindeki İbni Sina Hastanesine doktor ve Filistinli kılığında baskın düzenleyen İsrail askerleri Hamas mensubu olduğu iddia edilen 3 Filistinliyi öldürdü.


İsrail askerleri Gazze'deki katliamlarında artık sınır tanımıyor. Havadan ve karadan gerçekleştirdikleri saldırılara bir yeni taktik daha bulan İsrail askerleri, doktor ve Filistinli kılığına girerek hastane basıp 3 Filistinliyi öldürdü.
Batı Şeria'da bulunan bir hastaneye baskın düzenleyen İsrail askerleri, Hamas mensubu olduğu iddia edilen 3 Filistinli öldürüldü. Filistin Sağlık Bakanlığı konuya ilişkin yaptığı açıklamada, İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentindeki İbni Sina Hastanesine baskın gerçekleştirdiğini açıkladı.

BM'ye Çağrı


Filistin Sağlık Bakanı Mey el-Keyle, Birleşmiş Milletler ile uluslararası ve insan hakları kuruluşlarına yaptığı çağrıda, İsrail güçlerinin Gazze Şeridi ve işgal altındaki Batı Şeria'da Filistin halkı ile sağlık kuruluşlarına karşı işlediği suçlara son verilmesini, sağlık merkezleri ve ekipleri için gerekli korumanın sağlanmasını istedi.

Baskından Önce Kılık Değiştirdiler


Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın haberinde, öldürülen 3 Filistinliden ikisinin kardeş olduğu belirtildi. Öldürülenlerin, Muhammed ve Basil Eymen el-Gazavi ile Muhammed Velid Celamine olduğu kaydedildi. Basil Eymen el-Gazavi'nin 25 Ekim 2023'ten bu yana hastanede tedavi gördüğü aktarıldı. Sivil kıyafet ile doktor ve hemşire önlüğü giyen yaklaşık 10 İsrail özel harekat mensubunun hastaneye girdiği ve 3. kata çıkarak susturuculu silahlarla 3 Filistinliyi öldürdüğü bildirildi.

Bakmadan Geçme