İsrail Şokta! Bir Avrupa Ülkesi Daha Filistin'i Tanıma Kararı Aldı
İspanya, Norveç ve İrlanda'nın ardından bir Avrupa ülkesi daha Filistin'i tanıma kararı aldı. İsrail, arka arkaya gelen tanıma haberlerinden rahatsızlığını dile getiriyor.
Dünyanın gözü önünde binlerce masumu katleden İsrail'e yönelik uluslararası tepkiler giderek artıyor. Dünyanın bir çok noktasında yüz binlerce kişi bireysel olarak bir araya gelip tepkilerini dile getirirken devletler de seslerini yükseltmeye başladı.
İspanya, Norveç ve İrlanda'nın ardından Slovenya da İsrail'in soykırım uyguladığı Filistin'i tanıma kararı aldı.
Slovenya Başbakanı Robert Golob, "Bu kararın tek bir mesajı var; düşmanlıkların derhal sona ermesi ve rehinelerin derhal serbest bırakılması isteğimiz" diyerek tepkisini dile getirdi.
Slovenya hükümeti bugün düzenlenen oturumunda Filistin Devleti'nin tanınması maddesini değerlendirdirerek karara bağladı.
Slovenya Başbakanı Golob, oturumun ardından basın mensuplarına değerlendirmelerde bulunarak Filistin'i uluslararası hukuka ve ilgili Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararlarına uygun şekilde 1967 sınırlarıyla, bağımsız ve egemen bir devlet olarak tanımaya karar verdiklerini açıkladı.
DÜŞMANLIKLAR DERHAL SONA ERSİN
Golob, "Bu kararın tek bir mesajı var; düşmanlıkların derhal sona ermesi ve rehinelerin derhal serbest bırakılması isteğimiz. Bu karar, İsrail Devleti'ne ve kimseye karşı bir karar değildir." ifadelerine yer verdi.
Bugünün, Orta Doğu'da kalıcı barışın sağlanması ve iki devletli çözüm yönünde hareket edilmesi için doğru an olduğuna inandıklarına dikkati çeken Golob, hükümetin bugünkü kararının olumlu sonuçlanmasını ve herkese örnek olmasını diledi. Golob, söz konusu kararı meclise ileteceklerini ve milletvekillerinden destek istediklerini ifade etti. Slovenya Meclisinin Filistin Devleti'nin tanınması maddesini görüşmek üzere gelecek hafta toplanması bekleniyor.
Slovenya'nın bu karından sonra İsrail'in nasıl bir tepki göstereceği merak konusu oldu. İsrail İspanya ve Norveç'in tanıma kararları ardından iki ülke ile temasa geçerek kararlarından vazgeçirmek için girişimde bulunmuştu.