İsrail Türkiye'ye de Saldırır mı? Lübnan'da İkinci Saldırıda Kullandığı Telsizler Türkiye'de de Satılıyor!

İsrail'in Lübnan'da Hizbullah üyelerini hedef aldığı 2. siber saldırıyı telsiz cihazlarıyla gerçekleştirdiği açıklandı. Telsiz cihazının Japonya üretimi ICOM markası olduğu belirlenirken, söz konusu telsizlerin Türkiye'de de satıldığı ortaya çıktı.

İsrail Lübnan'da iki gündür peş peşe düzenlediği siber saldırılarla onlarca kişinin hayatını kaybetmesine ve binlerce kişinin yaralanmasına neden olurken tüm dünyanın da bir kez daha dikkatini çekti.

İsrail'in ilk gün saldırılarında kullanıldığı çağrı cihazları dünyanın bir çok ülkesinde kullanılmazken ikinci saldırı da kullandığı telsizler Türkiye'de dahil olmak üzere bir çok ülkede yaygın olarak kullanılıyor.

İsrail'in Lübnan'da Hizbullah'ın el telsizlerini patlattığı 2. siber saldırıdaki bir "Türkiye" detayı endişelendirdi. Japonya üretimi ICOM marka telsizlerin Türkiye'de de satıldığı belirlendi.

İSRAİL BU SEFER TELSİZLERİ PATLATTI

İsrail, Lübnan'da bir kez daha Hizbullah üyelerine siber saldırı gerçekleştirdi. İlk saldırıdan farklı olarak bu sefer çağrı cihazları değil el telsizleri hedef alındı. Olayda ilk belirlemelere göre 9 kişi can verirken, yaklaşık 300 kişi de yaralandı.

Hizbullah'ın telsizleri beş ay önce satın aldığı belirtildi. El telsizlerinin modelinin ICOM IC-V82 VHF olduğu belirlenirken, patlayan telsiz cihazının Japonya üretimi ICOM marka olması dikkat çekti.

BAKAN URALOĞLU TÜRKİYE'DE ÇAĞRI CİHAZLARI KULLANILMIYOR SALDIRI OLMA İHTİMALİ YOK DEMİŞTİ PEKİ YA TELSİZLER?

çağrı cihazlarının hedef alındığı ilk siber saldırının ardından açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Türkiye'de çağrı cihazları neredeyse hiç kullanılmıyor. Çağrı cihazları özelinde Türkiye'de bir risk olmadığını net olarak söyleyebilirim" dedi.

İkinci saldırının telsizlere yönelik yapılmasıyla birlikte Bakan UIraloğlu'nun çağrı cihazlarına yönelik açıklamaları akıllara geldi. Telsizler Türkiye'de kullanıldığına göre Türkiye'ye yönelik bir saldırı ihtimali olabilir mi? Sorusunun cevabı merak konusu olurken aynı zamanda da telsiz kullanıcıları endişelenmeye başladı.

MUHABİR

Bakmadan Geçme