İsrail İran'ı Vurdu! İran Cevap Vermekte Gecikmedi

İsrail ordusu, İran'ın aylardır devam eden saldırılarına yanıt olarak İran'daki askeri hedeflere hassas saldırılar başlatıldığını açıkladı. Resmi İran basını, Tahran ve çevresinde ülke hava sahasına giren düşman hedeflerin hava savunma sistemleri ile başarıyla vurulduğunu duyurdu. İsrail Ordu Radyosu ise, İran'a yönelik saldırıların 'birkaç saat daha devam etmesinin beklendiğini' bildirdi.

Filistin, Lübnan ve Suriye'ye yönelik saldırılarını sürdüren İsrail'den Orta Doğu'da gerilimi daha da artıracak bir hamle geldi. İsrail Savunma Kuvvetleri Sözcüsü Daniel Hagari, yayınladığı video mesajda “İran rejiminin İsrail'e karşı aylardır devam eden saldırılarına yanıt olarak, İran'daki askeri hedeflere yönelik hassas saldırılar düzenlendiğini” açıkladı.

İran ve bölgedeki vekillerinin 7 Ekim'den bu yana İsrail'e İran topraklarından doğrudan yapılanlar da dahil olmak üzere 7 cepheden saldırılar düzenlediğini iddia eden Hagari, “Dünyadaki diğer egemen ülkeler gibi, İsrail Devleti'nin de yanıt verme hakkı ve görevi vardır” ifadelerini kullandı. “Savunma ve saldırı yeteneklerimiz tamamen harekete geçirilmiştir” diye Hagari, “İsrail Devleti'ni ve İsrail halkını savunmak için gereken her şeyi yapacağız” şeklinde konuştu. İsrail Başbakanlık Ofisi'nden yapılan açıklamada ise, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun İran'a yönelik saldırılar kapsamında Tel Aviv'deki Savunma Bakanlığı Operasyon Merkezi'nde bulunduğu kaydedildi.

İsrail'in saldırılarını doğrulayan resmi İran basını ise, Tahran'da duyulan patlama seslerinin ülkenin hava savunma sistemlerinin devreye girmesinden kaynaklandığını duyurdu. Mehrabad ve İmam Humeyni havaalanlarında durumun normal olduğu belirtilirken, Tahran'ın farklı bölgelerinde meydana geldiği iddia edilen patlamaların görüntüleri ise sosyal medyada yayınlandı.

İRAN MİSİLLEME YAPTI

İsrail'in İran'a saldırdığını açıklamasının yankıları sürerken, resmi İran basınından saldırı iddialarına ilişkin açıklama geldi. Resmi İran basınında yer alan haberlere göre, “Tahran ve çevresinde ülke hava sahasına giren düşman hedeflerin hava savunma sistemleri ile başarıyla vurulduğu” bildirildi.

İsrail saldırılarının çoğunun füze ya da uçaklarla değil, insansız hava araçları (İHA) ile gerçekleştirildiği belirtilirken, Tahran ve Şiraz semalarındaki İsrail hedeflerinin vurulduğu anlara ait olduğu iddia edilen birçok görüntü ise sosyal medyada paylaşıldı.

“Misilleme ihtimaline karşılık savunma tedbirleri alındı”

İsrail Ordu Radyosu'nun askeri kaynaklara dayandırdığı haberlere göre ise, İran'a yönelik saldırıların "birkaç saat daha devam etmesinin beklendiği” kaydedildi. İsrail'in daha fazla saldırıya hazırlanmanın yanı sıra, muhtemel bir İran misillemesine karşılık da savunma tedbirleri aldığı aktarıldı.

İSRAİL ORDUSUNUN SÖZCÜSÜNDEN AÇIKLAMA

İsrail'den, İran'a yönelik gerçekleştirilen son saldırıya ilişkin resmi açıklama geldi. Bir video mesaj yayınlayan İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Daniel Hagari, İsrail'in misilleme saldırısını tamamladığını söyledi. "İran'ın İsrail'e yönelik saldırılarına İsrail'in verdiği yanıtı tamamladığımızı teyit edebilirim" diyen Hagari, "İran'daki askeri hedeflere belirli ve hassas saldırılar düzenleyerek İsrail'e yönelik acil tehditleri bertaraf ettik. İsrail Savunma Kuvvetleri görevini yerine getirmiştir" ifadelerini kullandı. "İran'daki rejim gerilimi tırmandırma hatasına düşerse, karşılık vermek zorunda kalacağız” diyen Hagari,” Mesajımız açıktır: İsrail'i tehdit eden ve bölgeyi daha geniş bir gerilime sürüklemek isteyen herkes ağır bir bedel ödeyecektir" şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme