İstanbul'da Yasaklı Irk Dehşeti! Sahibinin Yanında Sokak Kedisini Parçaladı

Sokak köpekleri ve yasaklı ırklara yönelik yasa çıkartılmasına rağmen Türkiye'de köpek vahşeti bitmek bilmiyor. İstanbul'da yasaklı ırk olarak tanımlanan köpek, sokakta gördüğü kediye saldırdı. Köpek, tüm çabalara rağmen kediyi bırakmayarak parçaladı.

Türkiye'de artık sokaklarda yürümek cesaret ister hale geldi. Sahibi tarafından gezdirilen ve yasaklı ırk olarak tanımlanan bir köpek sokak kedisine saldırdı.

İstanbul Maltepe Nish Adalar Site bahçesinde çekildiği belirtilen görüntüler yaşanan vahşeti gözler önüne serdi.

Yasak ırklı köpek, bir anda sahibinin elinden kurtularak bahçedeki kediye saldırdı. Sahibi ve site görevlisinin tüm uğraş ve çabalarına rağmen kediyi parçalayarak öldürdü. Köpeğin sahibi kediyi kurtarmaya çalışarak “ben ne yapabilirim buna” diyerek yardım istedi.

Köpeğe kediyi bırakması için defalarca vuran ve tüm gücüyle kediyi ağzından kurtarmaya çalışan sahibi, köpeğe "bırak artık ne olursun" diyerek adeta yalvardı.

Köpek kendine uygulanan şiddete ve uğraşlara rağmen kediyi bırakmayarak parçalayıp öldürdü.

Görüntülerin devamında ise köpeği gezdiren kızın babası olduğu tahmin edilen kişi, parçalanan kediye değil saldırgan köpeğin gözlerinin kör olduğunu belirterek kızına tepki gösterdiği görülüyor.

O anlar ise sitedekiler tarafından saniye saniye kaydedildi. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler gündem oldu.

TÜRKİYE'DE YASAKLI KÖPEK IRKLARI HANGİLERİ?

Türkiye'de yasaklı köpek ırkları yasası ile ilgili düzenlemeler, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununun 14. Maddesi uyarınca ve ilgili yönetmeliklerle belirlenmiştir. Bu kanun ve yönetmelikler, belirli köpek ırklarının üretilmesini, satılmasını, beslenilmesini ve hatta ülkeye girişini yasaklamıştır.

Yasaklı köpek ırkları denildiğinde akla gelen köpek, Amerikan Pitbull Terrier, Japanese Tosa, Dogo Argentino, Amerikan Staffordshire Terrier, Amerikan Bully ve Fila Brasileiro'dur. Bu köpeklerde yasaklı ırklara dahil olma sebepleri, doğası gereği saldırgan ve fiziksel olarak çok güçlü olmalarından kaynaklanmaktadır.

MUHABİR

Bakmadan Geçme