İstanbul'un İncisi Galata Kulesi Yeniden Ziyarete Açıldı

İstanbul'un simge eserlerinden birisi olan Galata Kulesi yaklaşık 3 ay süren restorasyon çalışmalarının ardından yeniden ziyaretçi kabul etmeye başladı.

Yaklaşık 3 ay önce 23 Şubat 2024 tarihinde depreme karşı güçlendirme ve dış cephe onarımı çalışmaları sebebiyle ziyarete kapatılan İstanbul'un incisi Galata Kulesi, yeniden ziyaretçilere açıldı.

Ziyaretin ilk gününde giriş için uzun kuyruklar oluştu. Yüzlerce vatandaş 3 ay boyunca hasret kaldıkları Galata Kulesi'ne girebilmek ve yapılan restorasyon çalışmalarını da görebilmek için kapı önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Tarihi kulede daha iyi ziyaretçi deneyiminin sağlanabilmesi için ziyarete kısıtlama getirildi. İstanbul'un simge eserlerinden olan ve her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turisti ağırlayan Galata Kulesi'ne saatte en fazla 100 kişinin girişine izin veriliyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından, Galata Kulesi'nde gerçekleştirilen onarım ve olası bir İstanbul depremine karşı güçlendirme çalışmaları tamamlandı.

Tarihi kule, bugün itibariyle yeniden ziyarete açıldı.

Galata Kulesi, 1 Kasım 2023 tarihinde başlayan restorasyon çalışmaları çerçevesinde 8. katı ziyarete kapatılmıştı. Süreç içerisinde tarihi kulenin 63 metre yükseklikteki 270 kiloluk bakır alemi restore edilerek nefes kesen bir operasyonla 4 parça halinde takılmıştı.

Devam eden çalışmalarda, yapının beden duvarlarında ve zemininde ise jeoradar çalışmalar gerçekleştirilmişti. 23 Şubat'ta, tarihi yapının tamamı, dış cephe onarımı ve depreme karşı güçlendirme çalışmaları kapsamında ziyarete kapatılarak çalışmalara başlanmıştı. 674 yıllık tarihi kulenin çevresinin iskeleyle örülerek etrafı yeşil bir inşaat filesiyle sarılmıştı.

Bakmadan Geçme