İşte Fenerbahçe - Galatasaray Derbisinin Muhtemel 11'leri

Trendyol Süper Lig'in 6'ıncı haftasında bu akşam Fenerbahçe ile Galatasaray karşı karşıya gelecek. Mücadelenin muhtemel 11'leri belli oldu. İşte merak edilen ilk 11'ler...

Trendyol Süper Lig'in 6. haftası, devlerin Kadıköy'deki dansına sahne olacak.

Dev derbide Fenerbahçe ile Galatasaray, cumartesi akşamı 20'de Ülker Stadı Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde kora kor bir üç puan mücadelesi verecek.

Ezeli rekabette daha önce oynanan 400 resmi mücadelede Fenerbahçe'nin Galatasaray'a karşı 149'a 127'lik üstünlüğü bulunuyor. Taraflar arasında 124 karşılaşmada ise kazanan çıkmadı.

Devlerin ligdeki 135. randevusu öncesiyse Fenerbahçe'nin ezeli rakibine galibiyetlerde 53'e 37'lik üstünlüğü dikkat çekiyor. Kadıköy'de oynanan maçlarda da sarı-lacivertliler 36 kez kazanırken sarı-kırmızılılar 13 maçtan galip ayrılmayı başardı.

Ev sahibi Fenerbahçe'de teknik direktör Mourinho, takımıyla birlikte ilk kez bir derbi maçında boy göstermeye hazırlanıyor. Kariyerinde farklı ülkelerden farklı takımlarla 118 derbi maçına çıkan Portekizli çalıştırıcı, 55 galibiyet ve 30 beraberlik alırken 33 mücadeleden de sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

Ligin geride kalan 5 haftasında yalnızca Göztepe deplasmanında takılan ve 32 maçtır yenilgi yüzü görmeyen Fenerbahçe 13 puanla zirve takibini sürdürüyor. Sarı-lacivertlilerde kritik karşılaşmada tek hedef ezeli rakibi karşısında 3 puan almak olacak.

Lig tarihinde 68. kez Kadıköy deplasmanında sahada olacak Galatasaray ise 5'te 5 yapmasıyla birlikte moralli bir şekilde rakibinin karşısına çıkıyor. Okan Buruk'un öğrencileri, Avrupa'da gösterdiği performansla hayal kırıklığı yaratsa da ligin son haftalarında aldığı farklı galibiyetlerle dikkat çekiyor. Sarı-kırmızılılar derbiyi kazanarak liderlik koltuğunu korumak ve taraftarına derbi galibiyeti hediye etme hedefinde olacak.

Kritik mücadele öncesi Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk'un derbi performansı ise sarı-kırmızılılar adına güven veriyor. 2022-2023 sezonundan beri sarı-kırmızılıları çalıştıran ve iki Süper Lig şampiyonluğuna uzanan Buruk, derbilerde ise meslektaşlarına önemli bir üstünlük kurdu. Takımı son derbisinde Fenerbahçe'ye tek golle mağlup olsa da, Okan Buruk, 3 büyük rakibine karşı oynadığı 12 maçın 8'inden galip ayrıldı ve yüzde 67'lik başarı oranı yakaladı.

Atilla Karaoğlan'ın yöneteceği, bu keyifli geçmeye aday dev müsabaka cumartesi günü 20'de beIN SPORTS 1'den ve 4k kanalından futbolseverlerle buluşacak.

MUHTEMEL 11'LER

Fenerbahçe: Livakovic, Mert, Becao, Çağlar, Jayden, Fred, İsmail, Szymanski, Tadic, Saint-Maximin, En-Nesyri

Galatasaray: Muslera, Kaan, Davinson, Abdülkerim, Jakobs, Sara, Torreira, Mertens, Yunus, Barış Alper, Osimhen

MUHABİR

Bakmadan Geçme