İzmir'de şok kaçakçılık! Kadınların cinsel organlarından 84 külçe altın çıktı!

İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda kaçakçılık operasyonu! Polis ekipleri, Özbekistanlı 6 kadın yolcu ve 1 şüphelinin üzerinde yapılan aramada 18,5 kilo altın ele geçirdi. Altınların bir kısmı kadınların cinsel organlarından çıkarıldı.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, istihbarat çalışmaları sonucunda Türkiye'ye yasadışı yollarla altın sokulacağı bilgisine ulaştı. 2 Ekim'de harekete geçen polis, Dubai'den uçakla İzmir'e gelen Özbekistan uyruklu 6 kadın yolcu ve onları karşılamaya gelen iki aracı havalimanının çıkışında durdurdu. Yapılan aramada akıllara durgunluk veren bir tablo ortaya çıktı.

ARAÇ VE YOLCULAR ÜZERİNDE YAPILAN ARAMALAR

Ekipler tarafından durdurulan araçlar ve yolcular üzerinde yapılan aramalarda her biri 110 gram olan 82 adet külçe altın, 18 oyun konsolu ve 3 akıllı cep telefonu ele geçirildi. Ele geçirilen bu malzemelerin toplam piyasa değerinin milyonlarca lira olduğu açıklandı.

CİNSEL ORGANLARINDAN 84 KÜLÇE ALTIN ÇIKTI

Polisin kapsamlı incelemeleri sonucu, alınan mahkeme kararı ile Özbek kadın yolcuların iç beden muayenesi gerçekleştirildi. Bu muayenede kadınların cinsel organlarından her biri 110 gram ağırlığında toplam 84 külçe altın çıkarıldı. Şok etkisi yaratan bu olayla birlikte ele geçirilen altınların toplam ağırlığının 18 kilo 500 gram olduğu ve piyasa değerinin yaklaşık 55 milyon TL olduğu belirtildi.Polis tarafından yakalanan 6 Özbek kadın yolcu ve onlara yardım eden 1 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler, polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan 7 kişi, kaçakçılık suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

BÜYÜK KAÇAKÇILIK OPERASYONU

Bu operasyon, Türkiye'de son yıllarda gerçekleşen en büyük kaçak altın yakalamalarından biri olarak kayıtlara geçti. İzmir Emniyeti, bu tür yasadışı girişimlerle mücadeleye kararlılıkla devam edeceklerini belirtti. Kaçakçılık girişimi, Dubai'den gelen bir uçağın İzmir'deki Adnan Menderes Havalimanı'na inmesiyle ortaya çıkmıştı. Kaçak altınların yurt dışından Türkiye'ye kaçak yollardan sokulmak istendiği anlaşıldı.

TUTUKLANDILAR!

İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda gerçekleştirilen başarılı operasyon sonucunda 18,5 kilogram ağırlığında altın ele geçirildi ve 7 kişi tutuklandı. Yetkililer, yasadışı girişimlere karşı tedbirlerin artarak devam edeceğini duyurdu.

Bakmadan Geçme