Jahrein Tahliye Edildi

Antalya Emniyet Müdürlüğü'nün 'müstehcenlik' suçlaması ile soruşturma başlattığı ve sonrasında çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Antalya L Tipi Cezaevine gönderilen Jahrein rumuzlu kullanıcı Ahmet Sonuç tahliye edildi.

AYRINTILAR GELİYOR!

Jahrein olarak bilinen Twitch yayıncısı Ahmet Sonuç, kız çocuklarına ilişkin olarak müstehcen sözleri nedeniyle önce Antalya Emniyeti tarafından gözaltına alınmış ve daha sonrasında da çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Hakkında "müstehcenlik" suçlaması ile yasal işlem başlatılan ve gözaltına alınan Jahrein lakaplı Ahmet Sonuç için Antalya Emniyet Müdürlüğü'nden bir açıklama yayımlanmıştı.

Jahrein lakaplı Twitch yayıncısı Ahmet Sonuç, kız çocuklarına ilişkin müstehcen sözleri nedeniyle tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yapılan açıklamada, “Twitch isimli sosyal medya platformunda yaptığı canlı yayında benzer içerikli konuşmalar yapan 'Jahrein' isimli/rumuzlu kullanıcının Ahmet Sonuç olduğu tespit edilerek aynı gün içeresinde Türk Ceza Kanunu'nun 226. Maddesi'ne göre müstehcenlik suçundan gözaltına alındıkları bilgisi kamuoyu ile paylaşılmıştı. Gözaltında bulunan Ertürk Kösen ve Ahmet Sonuç isimli şahıslar 13.09.2024 günü sevk edildikleri adli makamlarca Türk Ceza Kanunu'nun 226. Maddesi'ne göre müstehcenlik suçundan tutuklandı” ifadeleri yer aldı.

JAHREİN KİMDİR?

Jahrein lakaplı Ahmet Sonuç, 29 Kasım 1988 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Türk internet ünlüsü, internet yayıncısı ve politik yorumcu olarak bilinen Jahrein; Ömer Faruk Gergerlioğlu, Sera Kadıgil ve daha önce konuk aldığı Kılıçdaroğlu ile sosyal medya üzerinden tartıştı ve davalık oldu. 13 Eylül 2024 tarihinde, 2021 yılındaki bir canlı yayındaki söylemlerinden ötürü "Müstehcenlik" suçu gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bakmadan Geçme