Jose Mourinho Galatasaray Mağlubiyeti Sonrasında Neden Basın Toplantısına Çıkmadığını Açıkladı!

Mourinho: '24 yıllık futbol kariyerimde hiçbir zaman basın toplantısından kaçmadım. Okan Buruk'un toplantıyı bitirmesini 75 dakika bekledim. Beklemek zorunda mıyım?'

Süper Lig'in 6'ıncı haftasında ezeli rakibi Galatasaray'a kendi saha ve seyircisi önünde 3-1 mağlup olarak eleştiri oklarını üzerine toplayan, karşılaşma sonrasında daa basın toplantısına çıkmayarak stadyumu terk eden Jose Mourinho dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Kendisine saygısızlık yapıldığını iddia eden Mourinho: şunları söyledi;

"24 yıllık futbol kariyerimde hiçbir zaman basın toplantısından kaçmadım. Özellikle bir mağlubiyetten sonra kaçmadım. Hiçbir zaman gazetecilerden, basın mensuplarından, onların sorabileceği sorulardan korkmadım ama bu ilk defa da olmuyor. Ligde oynamış olduğumuz ilk maçtan itibaren söyledim. Bir basın toplantısı yapmak için 75 dakika beklemenin hiçbir mantığı yok. Çünkü maç çoktan bitmişti. Maç biter bitmez ben de rakip hocayı tebrik ettim.

Sonrasında flaş basın toplantısına gittim. Basın toplantısı için 70 dakika beklemem gerekti. Aslında oraya gittim, kapısında bekledim, girmeyi denedim fakat girmeme izin vermediler. İzin vermedikleri için de kapıda beklemek durumunda kaldım. Deplasman takım hocasının önce basın toplantısına girmesini anlıyorum ama belli limitler olması gerekiyor. O gün 70 dakika beklememe rağmen hala basın toplantısına girememiştim. Basın toplantısı Cumartesi günü başladı ve Pazar günü bitti. Basın toplantısına girmememein sonuçla hiç alakası yok. 70 dakika beklemek saygısızlık. Eğer siz size saygısızlık yapıldığını düşünüyorsanız aslında saygısızlık yapılan kişi benim.

Büyük bir galibiyet beni Ay'a çıkarmaz, büyük bir mağlubiyet de beni cehenneme göndermez. Acı çektik canımız yandı ama oyuncularım motive."

MUHABİR

Bakmadan Geçme