Kabine toplantısı sona erdi! Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Kritik toplantının sona ermesinin ardından Erdoğan, alınan yeni kararları açıkladı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Daha adil bir dünya daha müreffeh Türkiye'ye ulaşıncaya kadar durmadan, dinlenmeden çalışacağız. 1 Ekim Salı günü TBMM'de 28. dönem 3. yasama yılının açılışını yaptık. Meclis hitabımızda Türk demokrasisini darbe anayasasından bir an önce kurtararak, yeni ve sivil anayasa ile buluşturma talebimizi teyit ettik. Tüm siyasi partilerin yeni anayasa çağrımıza yapıcı cevap vermelerini samimiyetle temenni ediyoruz.

ANAYASANIN İLK DÖRT MADDESİ!

Anayasanın ilk 4 maddesiyle ilgili partimizin ve Cumhur İttifakı'nın herhangi bir sorunu olmadığını tekraren ifade etmek istiyorum. Yeni yasama yılı açılışında güvenlik sınamalarını kamuoyu ile paylaştık.

SAVAŞ BÖLGEYE YAYILIYOR!

İsrail'in başlattığı savaş bölgeye yayılıyor. Meselenin ne Gazze ne Hamas olmadığını çok sık dile getirdik. İsrail'in gözünü diğer ülkelere dikeceğini her fırsatta ifade ettik. Ülkemiz içindeki malum kesimlerin haksız eleştirilerine maruz kaldık. Bizi krizi abartmakla itham edenler oldu. Ancak İsrail'in Lübnan'a başlattığı saldırılar endişelerimizin ne kadar yerinde olduğunu gösterdi. İsrail'in Lübnan'ı işgal etmekle yetinmeyeceği çok net bir şekilde görülüyor. Burada şunu da söylemek zorundayım, kendi personellerini daha koruyamayan bir BM, uluslararası sistem adına utançtır. Düşünebiliyor musunuz? İsrail barış gücüne saldırıyor, ve BM izliyor. Biz yıllardır dünya 5'ten büyüktür diyoruz.

Gelinen noktada şu gerçeği hepimiz görmekteyiz. Siyonist emeller peşinde koşan İsrail, ABD ve AB'nin desteğini aldığı sürece durmayacaktır. 7 Ekim sonrasındaki vahşete rağmen, tehdide gözlerini kapatanlara bazı gerçekleri kabul ettiremeyeceğimizi biliyoruz.

Mesela asla tehdidin kaynağı değildir. İdrak melekelerinin tamamen kapalı olmasıdır. Öyle bir hayal dünyasında yaşıyorlar ki ülkemizi ve dünyayı takip etmekten acizler. Savunma ve Dışişleri Bakanlarımız karşımızdaki tabloyu çok net bir şekilde ortaya koymuştur.

Bakmadan Geçme