Kadıköy'de Fenerbahçe'ye Soğuk Duş! Fenerbahçe: 1 - Galatasaray: 3

Süper Lig'in 6'ıncı haftasında Fenerbahçe ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Dev derbiyi Galatasaray 3-1 kazandı.

Trendyol Süper Lig'in 6. haftasında Fenerbahçe ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Ülker Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi Galatasaray 3-1 kazandı.

Sarı kırmızılılara galibiyeti getiren goller 20. dakikada Dominik Livakovic kendi kalesine, 28. dakikada Dries Mertens ve 59. dakikada Gabriel Sara'dan geldi. Sarı lacivertlilerin golünü 63. dakikada penaltıdan Edin Dzeko kaydetti.

Bu sonuçla Galatasaray yoluna kayıpsız devam ederek 18 puana yükseldi. Fenerbahçe 13 puanda kaldı.

Ligin bir sonraki haftasında Fenerbahçe deplasmanda Antalyaspor ile karşılaşacak. Galatasaray sahasında Kasımpaşa'yı konuk edecek.

32 MAÇLIK GALİBİYET SERİSİ SONA ERDİ!

Sezonun ilk 5 maçında 4 galibiyet, 1 beraberlik alan sarı-lacivertliler ilk yenilgisini de ezeli rakibi karşısında aldı. Geçtiğimiz sezonu 27 maçlık yenilmezlik serisiyle tamamlayan Fenerbahçe, bugün oynanan derbiye kadar seriyi 32 maça çıkarmıştı. Jose Mourinho'nun öğrencileri, 6. hafta sonunda 13 puanda kaldı. Lider Galatasaray ile puan farkı da 5'e yükseldi. Kanarya'nın tek golü 63. dakikada Edin Dzeko'nın kullandığı penaltıdan geldi.

Fenerbahçe, 4 Kasım 2023'te Trabzonspor'a karşı aldığı 3-2'lik mağlubiyetin ardından Süper Lig'de ilk kez mağlup oldu. Bu süreçte 12 galibiyet, 3 beraberlik alan sarı-lacivertliler, son 8 maçta ise hanesine 3 puan yazdırmıştı. 8 maçlık galibiyet serisi de yine derbide son buldu.

GALATASARAY'IN BİLEĞİ BÜKÜLMÜYOR!

Sarı-kırmızılılar bu maçla ligde deplasmandaki yenilmezliğini sürdürdü. Aslan dış sahadaki son mağlubiyetini geçen sezon 11 Kasım 2023 tarihinde 12. haftadaki Hatayspor karşısında 2-1'lik skorla aldı. Cimbom bu maçın ardından Süper Lig'de oynadığı 15 karşılaşmada 13 galibiyet, 2 beraberlik elde etti.

MUHABİR

Bakmadan Geçme