Kadir Şeker Kimdir? Gündemde Olan Kadir Şeker Kimdir? Kadın Cinayetleriyle Alakası Ne? Kadına Şiddet Konularında Neden Ön Plana Çıkıyor?

Kadir Şeker Kimdir? Gündemde Olan Kadir Şeker Kimdir? Kadın Cinayetleriyle Alakası Ne? Kadına Şiddet Konularında Neden Ön Plana Çıkıyor? gibi soruların cevaplarını haberimizde yer veriyoruz.

Özgür Duran, 5 Şubat 2020'de Konya'da bıçaklanarak öldürüldü. Olayın faili Kadir Şeker (d. 17 Şubat 2000), parkta Duran'ın şiddet uyguladığı sevgilisi Ayşe Dırla'yı kurtarmak için aralarına girdiğini ve bu nedenden ötürü bıçaklanmanın yaşandığını öne sürdü. Şeker 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

KADINI KURTARMAK İÇİN ADAMI BIÇAKLADI

5 Şubat 2020'de Selçuklu ilçesi Yeni İstanbul Caddesi Piri Reis Parkı'nda, Antalya'dan Konya'ya gelip yerleşen sevgililer Ayşe Dırla ve Özgür Duran arasında evde tartışma çıktığı iddia edildi. O sırada üniversite sınavına hazırlanan ve kütüphaneden çıkan Kadir Şeker ise olanları engellemek için araya girdiği sırada elindeki bıçağı Özgür Duran'ın kalbine sapladı. Bıçaklanma sonucunda Duran, hayatını kaybetti.

Kadir Şeker'in 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasının ardından sosyal medyada karar eleştirildi. Pek çok ünlü karara yönelik tepki gösterdi.

MÜEBBET HABİSLE YARGILANDI

Kadir Şeker olayın ardından tutuklandı. Şeker hakkındaki dava 14 Ekim 2020 tarihinde karara bağlandı. Mahkeme heyeti Kadir Şeker'in suçunu “kasten adam öldürme” olarak değerlendirerek önce müebbet hapis cezası verdi. Buna karşın "haksız tahrik" hükümleri uygulanarak ceza 15 yıla indirildi, iyi hal indirimi ise cezayı 12 yıl 6 aya düşürdü. Şeker'in avukatları, Nisan 2021'de Konya Bölge Adliye Mahkemesi 1'inci Ceza Dairesi'nin onayladığı ceza kararının bozulması ve tahliye için Yargıtay'a başvurdu. 5 Temmuz 2022 tarihinde 12 yıl 6 aylık cezası, 10 yıl 10 aya indirildi. 7 Temmuz 2022 tarihinde tahliyesine karar verildi. 18 Mayıs 2023 tarihinde 10 yıl 10 aylık cezası Yargıtay tarafından onandı. 1 Haziran 2023 tarihinde tutuklandı. 8 Haziran 2023 tarihinde izinli olarak tahliye edildi. 15 Temmuz 2023 tarihinde çıkan kanun dolayısıyla tekrar cezaevine girmeyeceği avukatı tarafından açıklandı.

MUHABİR

Bakmadan Geçme