Kar Türkiye'yi Esir Aldı 1431 Yerleşim Yerinin Yolu Kapandı

Yurt genelinde etkili olan kar yağışı özellikle Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgesinde ulaşımda aksamalara neden oluyor. 

Yurt genelinde etkili olan kar yağışı özellikle Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgesinde ulaşımda aksamalara neden oluyor.
Yoğun kar yağışı nedeniyle şu ana kadar Van, Bitlis, Bingöl, Hakkari, Sinop ve Bartın'da toplamda 1431 yerleşim yerinin yolu kapandı. Ekipler yol açma çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.

VAN



Van'da gece saatlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle kar kalınlığı merkezde 10 santimetre, yüksek kesimlerde ise yarım metreyi buldu. Kar nedeniyle Van'da 330 mahalle ve 325 mezra olmak üzere toplam 655 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. Kapanan yolların tekrar açılması için belediye ve karayollarına bağlı karla mücadele ekipleri çalışma başlattı. Van Büyükşehir Belediyesi 390 araç ve 618 personelle karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.




BİTLİS



Bitlis'te de 3 gündür aralıklarla etkili olan kar yağışı gece saatlerinde etkisini arttırdı. Kar kalınlığı kent merkezinde 50, yüksek kesimlerde ise 1 metreye ulaştı. İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürü Ümit Kurtkan, gece saatlerinde etkisini artıran kar yağışı ile birlikte 245 köy yolunun ulaşıma kapandığını bildirdi. Kurtkan, merkez ve ilçelere bağlı köylerin yollarını açmak için 10 ayrı şantiyede bulunan 80 personel ve 60 iş makinesi ile karla mücadele çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

BİNGÖL

Bingöl'de etkili olan kar ve tipi nedeniyle 112 köy yolu ulaşıma kapandı. Ekipler, yolları açmak için çalışma başlattı.

Kentte etkili olan kar yağışı ve tipi yaşamı olumsuz etkiledi. Yağış nedeniyle, merkez ve ilçelere bağlı 112 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şubesi ekiplerince, köy yollarının açılması için çalışma başlatıldı.





HAKKARİ

Hakkari'de kar yağışı 86 köy ve 177 mezrayı ulaşıma kapattı
Bölgede 2 gündür aralıklarla etkili olan yağışla, kar kalınlığı, Yüksekova ilçe merkezinde yarım metreye, yüksek kesimlerde ise 1 metreye ulaştı. Dün akşam başlayan yoğun kar nedeniyle de 62'si Yüksekova'da olmak üzere Hakkari genelinde 86 köy ve 177 mezranın yolu ulaşıma kapandı.

SİNOP

Sinop'ta etkili olan yoğun kar yağışı hayatı durma noktasına getirdi. Sinop'ta mevcut 466 köyden 110 köy yolu yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı. Sinop İl Özel İdaresi Müdürlüğünden edinilen bilgilere göre, merkezde 6 köy yolu, ilçelerde Ayancık 71 ve Türkeli'de 33 köy yolu olmak üzere 110 köy yolu kapalı hale geldi. Kar yağışı devam ederken Sinop İl özel idaresi karla mücadele ekipleri öncelikle ana yollar ve acil ihbarlar olmak üzere çalışmalarına devam ediyor.” ifadelerine yer verdi.

BARTIN


Bartın'da mevsimin ilk karı, kenti beyaza bürüdü. Kent merkezinde kar kalınlığı 30 santimetreye ulaştı. Yağış nedeniyle 46 köy yolu ulaşıma kapandı.

Kentte dün gece saatlerinde başlayan mevsimin ilk karı, kenti beyaza bürüdü.

Kar kalınlığının 30 santimetreye ulaştığı kentte, belediye ekipleri kar küreme çalışması yaptı. Kentin yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 50 santime ulaşırken, sürücüler zor anlar yaşadı

Bakmadan Geçme