Kasım Süleymani'yi Anma Törenlerindeki Patlamada ölü sayısı 73'e yükseldi

İran'ın Kirman eyaletinde, Kasim Süleymani'nin kabrinin bulunduğu mezarlığın yakınlarında 2 patlama meydana geldi olayda birçok ölü ve yaralı olduğu bildiriliyor

İran Devrim Muhafızları'nın seçkin birliği Kudüs Gücü eski komutanı Kasım Süleymani'nin mezarı yakınında art arda patlamalar meydana geldi.

Tehran Times patlama nedeniyle en az 73 kişi hayatını kaybettiğini duyurdu. Yaralı sayısı ise 171 olarak açıklandı.

İran medyası patlamaların bir terör saldırısı olduğunu duyurdu.

İran'ın Tasnim ajansı patlamaların bölgeye bırakılan 2 çantadan kaynaklandığını yazdı. Haberde çantaların uzaktan kumanda ile patlatıldığı bilgisine yer verildi.
BBC Farsça servisi'ne göre Kerman Belediye Başkanı Said Şerbaf, patlamaların 10 dakika arayla gerçekleştiğini aktardı.Devlet televizyonundaki görüntülerde bölgede çok sayıda ambulans ve kurtarma personeli görülüyor.

Kerman eyaleti Kızılayı başkanı Reza Fallah devlet televizyonuna yaptığı açıklamada 'Acil müdahale ekiplerimiz yaralıları tahliye ediyor Ancak yolları tıkayan bir kalabalık söz konusu' dedi.Yetkililer vatandaşların bölgeyi boşaltmasını istedi.

İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani, 3 Ocak 2020'de Bağdat Havalimanında insansız hava aracıyla saldırıya uğramış ve hayatını kaybetmişti.

ABD saldırısında öldürülen Tümgeneral Kasım Süleymani, sadece kilit bir asker değil İran'ın dini lideri tarafından ‘yaşayan şehit' sıfatıyla övülmüş bir isimdi.

Bakmadan Geçme