Kayseri'yi Yangın Yerine Çeviren Taciz Olayındaki Hasar Gün Ağarınca Ortaya Çıktı! İşte Yaşananlar

Kayseri'de, yabancı uyruklu bir kişinin, yabancı uyruklu çocuğu taciz ettiği iddiası üzerine çıkan olayların ardından oluşan hasar gün ağarınca ortaya çıktı.

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde Suriye uyruklu bir şahsın 5 yaşındaki çocuğu taciz etmesi şehri adeta yangın yerine çevirdi. İş yerleri, evler ve çok sayıda araç kalabalık gruplar tarafından ateşe verilirken Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı bugün yaptığı açıklamayla mağdur çocuk, anne ve kardeşlerinin devlet koruması altına alındığını duyurdu. Öte yandan şehirdeki olaylar sonrası meydana gelen hasar gün ağarınca ortaya çıktı.

Danişmentgazi Mahallesi'nde, iddialara göre, yabancı uyruklu bir kişi, yabancı uyruklu çocuğu taciz ederken yakalandı. Olayın ardından toplanan kalabalık grup, şahsı almak için taşkınlık çıkardı. Özel harekat polisleri tarafından alınan şüpheli emniyete götürüldü. Danişmentgazi, Osmanlı ve Selçuklu Mahallelerinde kalabalık gruplar; yabancı uyruklulara ait araçları, iş yerleri ve ikametlerini ateşe verdi. TOMA araçları ile itfaiye ekipleri şehirde çıkan yangınlara müdahale etti.

Öfkeli grubun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da istifaya çağırdığı olaylar gece boyunca devam etti.

VALİ GÖKMEN ÇİÇEK YOĞUN ÇABA SARFETTİ

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, vatandaşları sakinleştirmek için olayların yaşandığı bölgeye geldi. Vali Çiçek çevredeki bir apartmanın balkonuna çıkarak burada vatandaşlara sakin olmaları uyarısında bulundu. Olayları yatıştırmaya çalışan 10 polisin yaralandığını belirten Vali Çiçek, "Ben öfkenizi iyi anlıyorum. Şu an gerçekten çok kızgın olduğunuzu ve bu olayın alçak bir olay olduğunu biliyorum. Ben size valiniz olarak söz veriyorum. Bir daha Danişmengazi Mahallesi'nde böyle bir alçaklık olmayacak. Hepinizin canı yanıyor anlıyorum. Sizin bu ülkenin beraberliği için dağlarda, taşlarda terörle mücadele eden polis arkadaşlarımız sizin güvenliğiniz için bir şeyler yapmaya çalışıyor. Ben sizin mesajınızı aldım. Allah rızası için hiçbir polisimizin burnu kanamasın. Ne gerekiyorsa yapacağız. Burada kimsenin canı yanmasın. Şu anda 10 polisimiz yaralı. Devlet gereğini sonuna kadar yapacaktır. Herkesin dağılmasını istiyorum" dedi.

HASAR GÜN AĞARINCA ORTAYA ÇIKTI

Kayseri'de verilen zarar, gün ağarınca ortaya çıktı. Melikgazi ilçesindeki Danışmentgazi, Osmanlı, Selçuklu, Hürriyet ve Aydınlıkevler mahallelerinde iş yeri ve araçların hasar aldığı görüldü.

Onlarca iş yeri, araç ve motosikletin yakıldığı olaylara ilişkin soruşturma devam ediyor.

MUHABİR

Bakmadan Geçme