Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Allah Belanı Versin!

Kemal Kılıçdaroğlu: 'Yüreğime çok ağır geliyor, acımı dile getirebilmek için kullanacağım cümle en hafif tabiri ile: 'Allah belanı versin!' Ülke yangın yeri, can havlindeyiz sen hala çıkmış 'hançer' diyorsun. Seninle mücadele etmeyenin de Allah belasını versin'

İstanbul'da bebekleri anlaşmalı hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağlayan ve ihmali davranışlarda bulunarak ölmelerine neden olan yenidoğan çetesi ile ilgili gelişmeler Türkiye'nin gündemindeki yerini korurken CHP Eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da olaya dahil oldu.

Kılıçdaroğlu, yaşananlardan dolayı çok büyük üzüntü duyduğunu belirtirken bebek ölümlerinden Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı suçlayarak çok ağır eleştirilerde bulndu.

Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Allah belanı versin ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, paylaşımında şu ifadelere yer verdi, "Lanet olsun sana ve kurduğun düzene…
5'li çeteler eliyle milletin parasına, uyuşturucu baronlarının eliyle gençlerimize ve geleceğimize,
bozduğun ve kontrolün altına aldığın yargı eliyle dışarı saldığın katiller, çocuklarımızın ve kadınlarımızın canına ve ırzına bela oldu. Yeni doğan bebeklerimizin canı, para için sağlık çetesine teslim edildi. 12 bebeğimiz senin sisteminin adamları tarafından 3 kuruş kazanmak için hayata gözünü yumdu… Yüreğime çok ağır geliyor, acımı dile getirebilmek için kullanacağım cümle; en hafif tabiri ile: ‘Allah belanı versin!' Ülke yangın yeri, can havlindeyiz; sen hala çıkmış 'hançer' diyorsun. Seninle mücadele etmeyenin de Allah belasını versin."

MUHABİR

Bakmadan Geçme