Kılıçdaroğlu: Aklımın Ucundan Bile Geçmiyordu Zorla Aday Yaptılar!

CHP Eski Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: 'Sanki ben zorla cumhurbaşkanı adayı olayım dedim, aklımın ucundan bile geçmiyordu. MYK'da da Parti Meclisi ve Meclis grubunda da sizin mutlaka olmanız lazım denildi, her toplantıda bunlar söylendi'

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ismi çok tartışılan ve son turda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seçimi kaybeden CHP Eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, adaylığı ile ilgili çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.

Katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamada cumhurbaşkanlığı adaylığının aklının ucundan bile geçmediğini ve kendisinin partisi tarafından zorla aday yapıldığını belirten Kılıçdaroğlu, "Beraber yola çıktığınız 'İlla sen Cumhurbaşkanı adayı ol' diyen arkadaşlar sonra dönüp size tam tersini yaparlarsa ne dersiniz? Sanki ben zorla cumhurbaşkanı adayı olayım dedim, aklımın ucundan bile geçmiyordu. MYK'da da Parti Meclisi ve Meclis grubunda da 'Mutlaka olmanız lazım' denildi" şeklinde konuştu.

Millet İttifakı'nın dağılma aşamasına geldiği, o dönemki İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ittifak masasından ayrılıp tekrar ikna edilerek döndüğü çalkantılı dönemde adaylığı konusunda parti içerisinde baskı kurulduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, yaşananları vatandaşların taktirine bıraktığını söyledi.

AKLIMIN UCUNDAN BİLE GEÇMİYORDU!

Adaylığıyla ilgili konuyu hiç düşünmediğini dile getiren Kılıçdaroğlu, “Sanki ben zorla cumhurbaşkanı adayı olayım dedim, aklımın ucundan bile geçmiyordu. MYK'da da Parti Meclisi ve Meclis grubunda da sizin mutlaka olmanız lazım denildi, her toplantıda bunlar söylendi. Düne kadar bana aday ol diyen sen değil miydin? Hayatım boyunca dayatma kültüründen gelmediğim için böyle bir şey hiç yapmadım” ifadelerini kullanırken kimi veya kimleri kastettiğini ısrarla sorulmasına rağmen açıklamaktan kaçındı.

MERAL AKŞENER MANSUR YAVAŞ VE EKREM İMAMOĞLU İSİMLERİNDE ISRARCI OLMUŞTU

O dönem İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkan tek lider olmuştu. Akşener, ABB Başkanı Mansur Yavaş ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun adaylıkları konusunda ısrarcı olmuş, ittifak masasından olumlu sonuç çıkmayınca masadan ayrılmıştı. Akşener, kamuoyu ve parti içinden gelen tepkiler sonrası tekrar ikna edilerek ittifak masasasına yeniden oturmak durumunda kalmıştı.

KEMAL KILIÇDAROĞLU CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNDE YÜZDE KAÇ OY ALDI?

14 Mayıs 2023'te gerçekleştirilen ve ilk turda 4 adayın yarıştığı Cumhurbaşkanlığı seçiminde Millet İttifakı'nın adayı Kılıçdaroğlu, yüzde 44,88 oy alarak 2'inci, en yakın rakibi Erdoğan ise yüzde 49,52 oy almıştı. 28 Mayıs'ta ikinci turu yapılan seçimlerde ise Kılıçdaroğlu, yüzde 47,82 oy alırken, Erdoğan yüzde 52,18 oy alarak seçimi kazanıp cumhurbaşkanı olmuştu.

MUHABİR

Bakmadan Geçme