Kimse ne olduğunu anlamadı! Görenin midesini bulandırdı

Kanada'nın Newfoundland sahillerinde görülen 15 cm'lik beyaz lekeler merak uyandırdı. Yerel halk ve yetkililer bu gizemli lekelerin kaynağını araştırıyor.

TAKİP ET

Kanada'nın Newfoundland bölgesindeki sahillerde beliren gizemli beyaz lekeler dikkat çekti. Bölgede yaşayan Stan Tobin, BBC'ye yaptığı açıklamada, "Bu tuhaf maddelerin kaynağı hakkında kimsenin bir fikri yok" dedi.

Tobin, bu beyaz lekelerin ilk olarak geçen ayın başlarında Placentia Körfezi kıyılarında fark edilmeye başlandığını belirtti ve o zamandan beri sayılarının hızla arttığını söyledi. Çoğunlukla 15 cm çapında ve hamur gibi bir görünüme sahip olduklarını ifade eden Tobin, "Sanki biri ekmek yapmaya çalışmış ama becerememiş gibi duruyorlar" diye ekledi.

SOSYAL MEDYADA PEK ÇOK FARKLI TAHMİN YAPILDI

Yerel halk, gizemli maddelerin fotoğraflarını sosyal medyada paylaşarak bunun mantar, küf ya da palmiye yağı olabileceğini öne sürdü. Kanada Çevre ve İklim Değişikliği Bakanlığı yetkilisi, Globe and Mail'e yaptığı açıklamada, yapılan testlerin bu maddenin petrol türevi, biyoyakıt ya da biyodizel olmadığını ortaya koyduğunu açıkladı.

Kanada Balıkçılık ve Okyanuslar Bakanlığı'ndan bir deniz ekolojisti ise bu lekelerin deniz süngeri olmadığını ve biyolojik bir madde içermediğini belirtti.

Bakmadan Geçme