Konyaspor - Galatasaray Maçında VAR Hakemi Belli Oldu

bugün saat 19.00'da oynanacak Konyaspor - Galatasaray maçında VAR hakemi açıklandı.

Trendyol Süper Lig'in 38. haftasında bugün saat 19.00'da oynanacak Konyaspor - Galatasaray maçında VAR hakemi olarak Hollanda Futbol Federasyonu'ndan Pol van Boekel görev yapacak.

MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumu'ndaki müsabakada AVAR olarak Abdullah Buğra Taşkınsoy, İbrahim Çağlar Uyarcan ve Onur Özütoprak yer alacak.

POLVAN BOEKEL KİMDİR?

Paulus Hendrikus Martinus (Pol) van Boekel, 19 Eylül 1975 doğumlu, Hollandalı bir futbol hakemi ve eski profesyonel futbolcudur. Van Boekel, 2004 yılından beri Hollanda'da profesyonel futbol liglerinde hakemlik yapmaktadır.

Van Boekel'in hakemlik kariyerinde birçok önemli maça imza attığı biliniyor. 2014 FIFA Dünya Kupası elemelerinden, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'na ve 2022-23 UEFA Şampiyonlar Ligi'ne kadar, uluslararası platformlarda başarılı performans sergiledi.

Ancak, kariyeri boyunca bazı tartışmalı kararlar da aldığı göz önünde bulundurulmalıdır. Özellikle, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'ndaki İngiltere ve Danimarka arasındaki yarı final maçında Raheem Sterling'e verilen tartışmalı penaltı kararı ve 2022-23 UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki Tottenham Hotspur ve Sporting CP maçındaki gol iptali kararı, van Boekel'in adını sıkça gündeme getirmiştir.


MUHABİR

Bakmadan Geçme