Kredi Kartı Dolandırıcılığında Yeni Yöntem Gözünüzü Dört Açın

İnsanların hayatını kolaylaştıran belki de en iyi dosttan daha çok ihtiyaç duyulan kredi kartları faydasının yanı sıra bir o kadar da tehlikeli olabiliyor. Dolandırıcılar, genç yaşlı hemen herkesin cebinden ayırmadığı kredi kartlarıyla ilgili her gün yeni bir dolandırıcılık yöntemi geliştiriyor.

Dolandırıcılar insanların cebinden ayırmadığı ve paradan daha çok taşıdığı kredi kartlarına yönelik yeni bir yöntem geliştirdi. Daha önce bilgilerin kopyalanması yöntemiyle gerçekleştirilen dolandırıcılığa bir yenisi daha eklendi.

Alışveriş konusunda insanların hayatını kolaylaştıran, nakit para taşıma zorunluluğunu ortadan kaldıran banka ve kredi kartları dikkat edilmediği taktirde kabusa da dönüşebiliyor.

Genç yaşlı, yerli yabancı hemen herkesin vazgeçilmesi olan banka ve kredi kartları bu kadar sık kullanılınca dolandırıcıların da iştahı kabarıyor.

Her gün yeni bir yöntemin geliştirildiği kredi kartı dolandırıcılığında yeni dönem başladı.

KARTIN FOTOĞRAFI ÇEKİLİYOR

Banka ve kredi kartı kullanıcıları için yeni tehlike fotoğrafının çekilmesi. Kasiyerlere ödeme için verilen kredi kartlarının fotoğrafı çekilerek karta ait bilgiler alınıyor. Bilgileri alan kişiler kartı kullanıp internet üzerinden binlerce liralık alışveriş yapabiliyor.

Uzmanlar bu tuzağa düşmeme konusunda kullanıcıları uyarıyor. Peki bu tuzağa düşmemek için ne yapılması gerekiyor?

GÖZÜNÜZÜ DÖRT AÇIN

Öncelikle kredi kartlarının kesinlikle sizin görmediğiniz bir ortamda kullanılmasına izin verilmemesi gerekiyor. İkinci olarak ödeme için verilen kredi kartının işlem bitene kadar dikkatlice takip edilmesi kredi kartından gözlerin ayrılmaması önem arzediyor.

Şüpheli bir durumla karşılaşılması durumunda ise hızlı bir şekilde işyeri yetkilileri ve bankayla iletişime geçilmesi dolandırıcıların tuzağına düşmekten kullanıcıları kurtarıyor.

Bakmadan Geçme