Kudüs'te Öldürülen Hasan Saklanan'ın Cenazesi Tel Aviv Büyükelçiliğimizce Teslim Alındı

Kudüs'te bir İsrail polisini bıçaklaması üzerine başka bir İsrail polisi tarafından öldürülen Hasan Saklanan'ı naaşı Tel Aviv Büyükelçiliğimizce teslim alındığı açıklandı

Olay nasıl Gerçekleşmişti;

Şanlıurfa İl Müftülüğü'nde 6 yıldır kadrolu imam olarak görev yapan Hasan Saklanan Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen bir organizasyonla Ürdün'e gitti.

İSRAİL ASKERLERİ ÖLDÜRDÜ

İddiaya göre, pasaportunu yanına alan Saklanan, sınır kapısından Filistin topraklarına geçti. Mescidi Aksa'ya girmeye çalışan Saklanan, İsrail polisinin sert müdahalesiyle karşılaştı. İçeri alınmayan Saklanan, cebinde taşıdığı bıçakla, İsrail polisini yaraladı. Polisi bıçaklayan imam, başka bir polis tarafından silahla vurularak öldürüldü

CENAZESİ TEESLİM ALINDI

Diplomatik kaynaklar: "Kudüs Eski Şehir'de 30 Nisan tarihinde vurularak öldürülen Hasan Saklanan'ın naaşı, adli

soruşturmanın tamamlanmasının ardından bu sabah Tel Aviv Büyükelçiliğimizce teslim alındı. Saklanan'ın cenazesi, yarın sabaha karşı (23 Mayıs) havayoluyla Ürdün üzerinden Türkiye'ye getirilecek.

HASAN SAKLANAN KİMDİR?

Eyyübiye doğumlu 34 yaşındaki şehit Hasan Saklanan'ın imamlık görevinde bulunduğu ve 2-3 yıl önce Ankara Şereflikoçhisar ilçesinden Şanlıurfa Haliliye'nin Kepez mahallesine tayin edildiği öğrenildi.

Bakmadan Geçme