Kulisleri Karıştıran Mansur Yavaş İddiası

Gazeteci Deniz Zeyrek, AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Adaylığı için Mansur Yavaş'a teklif götürdüğünü iddia etti.

Siyasi partiler büyük bir titizlikle yerel seçim çalışmaları ve aday belirleme süreçlerini yürütürken kulislere düşen bir iddia siyasette bomba etkisi yaptı.
31 Mart Yerel Seçimleri için henüz adayını resmi olarak açıklamayan AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Ankara adayı Mansur Yavaş'ın peşine düştüğü ileri sürüldü.
İstanbul ve Ankara'yı Cumhuriyet Hak Partisi'nin elinden tekrar alabilmek için stratejik davranan ve seçim sürecini hassas bir şekilde yürüten AK Parti, aday belirlemede de ince eleyip sık dokuyor. Yapılan temayül yoklamalarını ciddi anlamda dikkate alan AK Parti geçmişte düşülen hataları tekrarlamamak için aday konusunda parti üyelerinin ve halkın sesinin dinleme konusunda titiz davranıyor.

AK Parti Mansur Yavaş'a Adaylık mı Teklif Ettti?

Gazeteci Deniz Zeyrek'in ortaya attığı iddia ülke siyasetine bomba gibi düştü.
Zeyrek, AK Parti'nin Mansur Yavaş'a yerel seçimler için adaylık teklif ettiğini, Yavaş'ın ise reddettiğini iddia etti.
Sözcü TV'ye konuşan Deniz Zeyrek, AK Parti'nin aday olması için Mansur Yavaş'a teklif götürdüğünü Yavaş'ın bu teklifi reddettiğini öne sürdü.
Zeyrek, Sözcü TV'de yaptığı konuşmasında, AK Partililerin Mansur Yavaş'ı AK Parti'den belediye başkan adayı olarak görmek istediklerini “AK Partililer Mansur Yavaş'ı transfer etmek istemiş. ‘Bizim adayımız olun' diye arka kapılardan… Şimdi biliyorum, yalanlayacaklar çünkü reddedilmiş bu öneri. Ama böyle bir şey yaşanmış. AK Partililer, Mansur Yavaş'ı AK Parti belediye başkan adayı olarak görmek istemişler.” ifadelerini kullandı.

AK Parti'den İkinci Kez Yavaş Hamlesi

Mansur Yavaş ile ilgili iddialar 2018 yerel seçimlerinde de gündeme gelmişti. 2018 Yerel Seçimlerine Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ile giren AK Parti'nin yine CHP'den aday olan Mansur Yavaş'a teklif götürdüğü ancak Yavaş'ın o dönemde de teklifi reddettiği iddiaları gündem olmuştu.
İddialara göre AK Parti Mansur Yavaş için ikinci kez şansını denedi ancak yine başarısız oldu.

Bakmadan Geçme