Kuveyt Emiri Cabir es-Sabah Kimdir? Kaç Yıl Görev Yaptı?

Kuveyt Emiri Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah, sağlık sorunları nedeniyle hayatını kaybetti. Sabah yaşamını yitirdiğinde 86 yaşındaydı. Merak edilen isimlerden olan Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah araştırılıyor. Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah kimdir?

Kraliyet sarayı, Sabah'ın üç yıllık iktidarının ardından Cumartesi günü öldüğünü açıkladı.

Kuveyt devlet televizyonunda yayınlanan açıklamada, "Kuveyt Devleti Emiri Şeyh Nevaf El-Ahmed El-Sabah'ın ölümünün yasını büyük bir üzüntü ve kederle tutuyoruz." denildi.

NEVAF EL AHMED ES SABAH KİMDİR?

Nevaf el-Ahmet el-Cabir es-Sabah (Arapça: الشيخ نواف الأحمد الجابر الصباح d. 25 Haziran 1937 - 16 Aralık 2023), 2020'den öldüğü güne kadar Kuveyt Emiri ve Kuveyt Silahlı Kuvvetleri başkomutanı. 29 Eylül 2020'de üvey kardeşi ve önceki emir Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah'ın ölümü üzerine veliaht prens olarak Kuveyt Devleti Emiri olarak tahta geçti.

Nevaf, emir ve veliaht prenslerinin el-Cabir ve es-Salim aileleri arasında değiştiği Es-Sabah ailesinin geleneğine göre 7 Şubat 2006'da veliaht prensliğe getirildi. Ayrıca veliaht prens olduğu dönemde dünyanın en yaşlı veliaht prens unvanını elinde bulundurdu.

Bakmadan Geçme