Lille Maçı Sonrası Jose Mourinho'dan Çok Konuşulacak Şampiyonlar Ligi Açıklaması!

Mourinho: 'Zaten Şampiyonlar Ligi'ni asla kazanamaz, finale ulaşamazdık.'

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Eleme Turu ikinci maçında evinde Fransız ekibi Lille ile 120 dakika sonucunda 1-1 berabere kaldı ve toplamda 3-2'lik skorla Şampiyonlar Ligi'ne veda etti.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, maç sonrasında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Jose Mourinho, şunları söyledi:

"Ekonomik olarak kaybettik. Şampiyonlar Ligi ekonomik anlamda önemli. Ancak şu da bir gerçek ki, zaten Şampiyonlar Ligi'ni asla kazanamaz, finale ulaşamazdık.

Avrupa Ligi'ne gidiyoruz. Avrupa Ligi'nde de eğer diyorum ama devamını söylemek istemiyorum... Eğer, eğer kelimesiyle ilgili cümlemin devamını öğrenmek istiyorsanız 2022/23 sezonundaki Avrupa Ligi finalini izleyebilirsiniz. Devamını getirmek istemiyorum. Yoksa başım belada olur.

Her sakatlıkta transferi düşünemem. Transfer penceresi hala açık ama ben herhangi bir şey talep etmiyorum. Bariz bir şekilde 2 önemli oyuncumuz yok. Ancak ben yalvarmıyorum. Sakatlarımızın iyileşmesi ve sonrasında elimizden geleni yapacağız.

Takım hem topla hem topsuz savunma yapmayı düşünüyordu. Top onlardayken de tek amaçları topu tutmak, topu saklamaktı. Takım bugün her şeyi denedi. Saha içinde her şeyi denedik. Sistemi değiştirdik, oyuncuları değiştirdik, dinamiğimizi değiştirdik. Kısa oyundan direkt oyunlara döndük. İki gün önce kolay olmayan bir maç oynamıştık ama taraftarlarımız takımımızın göstermiş olduğu ruhu gördü ve ruhumuza katkı sağladılar. Penaltı ile ilgili hiçbir şey demesem benim için daha iyi çünkü son zamanlarda benim başıma gelen diğer olaylara baktığımda veya Avrupa Şampiyonası'nda olanlara baktığımızda şunu söyleyebilirim ki neden penaltı olduğunu sadece hakem biliyor. VAR'daki hakem ve UEFA'daki uzmanlar biliyor. Tek bildiğim şey takımımla gurur duyuyorum. Taraftarlarımızın reaksiyonları da şunu gösterdi ki takımın elinden gelenin en iyisini yaptığını gördüler. “dedi.

Rakip oyuncuların sürekli kendilerini yere bırakmalarıyla ilgili Mourinho, “Bu hakemin işi. Hakemin oyuna saygı göstermesi ve oyuncuların oyuna saygı göstermesini sağlaması gerekiyor. Burada geçen gün oynadığımız lig maçında da aynı şey gerçekleşmişti. Sezon boyunca bunun çok olacağı bana söylenmişti. Bunu eleştiremem, rakip takımları eleştiremem, rakip hocaları eleştiremem. Onlar da sonuç alabilmek için ellerinden gelenin en iyisini yapıyorlar. Geçen gün demiş olduğum gibi ilk 20 dakikada sarı kart verseler her şey değişebilir ama bunu yapmamayı tercih ediyorlar"

Bakmadan Geçme