Lösemi Hastalığına Yakalanan Esma Esad Açıklama Yaptı

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın eşi Esma Esad, kendisine lösemi teşhisi konulduktan sonra bir video mesaj yayınladı.

Esma Esad,ın verdiği mesaj şu şekilde;

Akut Myeolid Lösemi (AML)" teşhisi aldıktan sonra "muhabbet ve destekle dolu pek çok mesaj aldığını" belirtti. Ayrıca, bu destek mesajlarının ailesine güç verdiğini ifade etti.

Esma Esad'ın bu açıklaması, kamuoyunda geniş yankı buldu.

رسالة من السيدة الأولى أسماء الأسد قبيل بدئها مرحلة العلاج من إصابتها بمرض الابيضاض النقوي الحاد (لوكيميا). pic.twitter.com/gYfQMUJpWB — Syrian Presidency (@Presidency_Sy) May 25, 2024

Esma Esadın yaptığı açıklama şu şekilde;

Bu hastalıkla mücadele eden herkesin, sadece hastalığı yenmek için değil, aynı zamanda sevdiği ve hizmet etmeye bağlı olduğu kişilerden uzaklaşmaya katlanmak için de güç ve irade sahibi olması gerektiğini" söyleyen Esma Esad, "Bu mücadeleyi, inanç, Allah'a sonsuz güven, dualarınız ve muhabbetinizle yürüteceğim. Yakında görüşmek üzere" dedi.

AKUT MYEOLİD HASTALIĞI NEDİR?

Akut lösemi, kanda akyuvar adını verdiğimiz hücreleri oluşturan kemik iliğindeki bir grup hücrenin kısa zaman içerisinde anormalleşip aşırı çoğalma özelliği kazandığı ve bu çoğalmanın etkisi ile kemik iliğinde kan yapımının azalmasına neden olan bir kemik iliği kanseri türüdür. “Akut” kelimesi, bu lösemi tiplerinin tedavi edilmezse hızlıca ilerleyebileceği ve muhtemelen birkaç ay içinde ölümcül olabileceği anlamına gelir.

2 tipi vardır:

Akut miyeloid lösemi (AML)
Akut lenfoblastik lösemi (ALL)
AML, “Akut miyelositik lösemi”, “akut miyelojenöz lösemi”, “akut granülositik lösemi” ve “akut lenfositik olmayan lösemi” gibi birçok başka isimle de anılır. “Miyeloid”, bu löseminin kemik iliğinde başladığı hücre tipini ifade eder. AML'nin çoğu vakası beyaz kan hücrelerine (lenfositler dışında) dönüşecek hücrelerden gelişir, ancak bazı AML vakaları diğer kan oluşturan hücrelerden de gelişebilir.

MUHABİR

Bakmadan Geçme