Lübnan'daki Çağrı Cihazı Saldırısının Benzeri Türkiye'ye de Yapılabilir mi? Bakan Uraloğlu Açıkladı!

Lübnan'da çağrı cihazlarının uzaktan müdahale ile tek tek patlatılması sonrasında 11 kişinin hayatını kaybettiği 400'ü ağır 4000 binden fazla kişinin de yaralandığı saldırının benzerinin Türkiye'de yapılıp yapılamayacağı merak konusu oldu.

İsrail'in Lübnan'da Hizbullah üyelerinin kullandığı çağrı cihazlarına düzenlediği siber saldırıda 11 kişi ölürken binlerce kişi de yaralandı. Türkiye'de de benzer bir saldırı riski olup olmadığına yönelik soruya yanıt veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu "Türkiye'de çağrı cihazları neredeyse hiç kullanılmıyor. Çağrı cihazları özelinde Türkiye'de bir risk olmadığını net olarak söyleyebilirim" dedi.

Lübnan'da Hizbullah mensuplarının haberleşme amacıyla kullandığı çağrı cihazlarının eş zamanlı patlatılması sonucu şu ana kadar 11 kişinin ölümüne, 4 bin kişinin yaralanmasına neden oldu.

MOSSAD'IN DEVREDE OLDUĞU İDDİA EDİLDİ

Lübnan Sağlık Bakanı Firas el-Ebyad, çağrı cihazlarının patlatılmasıyla ilgili düzenlediği basın toplantısında, yaralanmaların çoğunun "el veya karın bölgesinde gerçekleştiğine" dikkati çekti. Tüm dünyada şok etkisi yaratan saldırının yankıları sürerken İsrail'in istihbarat teşkilatı MOSSAD'ın, Lübnan'da Hizbullah'ın kullandığı çağrı cihazlarının pillerine patlayıcı yerleştirdiği iddia edildi.

TÜRKİYE'DE DE BENZER SALDIRI OLABİLİR Mİ?

Lübnan'daki saldırının ardından Türkiye'de de benzer bir saldırı ihtimali olup olmadığı merak konusu olurken beklenen yanıt Ulaştırma ve Altyapı BakanıAbdulkadir Uraloğlu'ndan geldi.

Bakan Uraloğlu "Türkiye'de çağrı cihazları neredeyse hiç kullanılmıyor. Çağrı cihazları özelinde Türkiye'de bir risk olmadığını net olarak söyleyebilirim" dedi.

MUHABİR

Bakmadan Geçme